HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen vill sänka hyran med totalt 13 000 kronor om året

Bjuv Värden vill höja en hyresgästs hyra med 250 kronor i månaden men Hyresgästföreningen vill sänka den med 1 100 kronor i månaden. Nu ska parterna göra upp i Hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Dogar Fastigheter AB i Bjuv. Då handlade det om Matilda Janzon som fick betala 6 400 kronor för 35 kvadrat (läs mer om det här). Nu är samma hyresvärd i blåsvädret igen. Den här gången gäller det hans andra fastighet som också den ligger i Bjuv.

När hyresgästen inte godkände hyreshöjningen skickade Dogar Fastigheter AB in en ansökan till hyresnämnden om att få höja hens hyra med 250 kronor om året från och med den 1 januari 2019.

Läs ocksåMatilda flyttade in till kaos

Det gäller en trea på 85 kvadrat som idag har en hyra på 7400 kronor men om värden får bestämma ska den höjas till 7650 kronor. Men hyresgästens ombud Hyresgästföreningen har en annan åsikt och vill sänka nuvarande hyra med 1 100 kronor så att den istället landar på 6 300 kronor i månaden.

Hyresvärdens argument är bland annat att objektet är ett radhus som har en egen trädgård och en carport. Vidare hävdar värden att det är ett lugnt och lantligt läge i centrala Bjuv. Värden hänvisar även till en liknande lägenhet som har en hyra på 7 650 kronor i månaden.

Enligt Hyresgästföreningen har en liknande lägenhet hos det kommunala bostadsbolaget i Bjuv en månadshyra mellan 6130 till 6500 kronor. Dessutom anser Hyresgästföreningen bland annat att underhållet är eftersatt och att standardhöjande parametrar saknas.

Läs ocksåHuset i Bjuv – en regelvidrig kassako

Fallet avgörs i hyresnämnden. Något sammanträdesdatum är ännu inte satt.

Läs också Athena vill skaffa elbil men kan inte: "Fel att det är enklare för dem i villa" Carina kämpar mot ensamheten Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.