Annons

Hyresgästföreningen vill sänka hyran med totalt 13 000 kronor om året

Bjuv Värden vill höja en hyresgästs hyra med 250 kronor i månaden men Hyresgästföreningen vill sänka den med 1 100 kronor i månaden. Nu ska parterna göra upp i Hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Dogar Fastigheter AB i Bjuv. Då handlade det om Matilda Janzon som fick betala 6 400 kronor för 35 kvadrat (läs mer om det här). Nu är samma hyresvärd i blåsvädret igen. Den här gången gäller det hans andra fastighet som också den ligger i Bjuv.

När hyresgästen inte godkände hyreshöjningen skickade Dogar Fastigheter AB in en ansökan till hyresnämnden om att få höja hens hyra med 250 kronor om året från och med den 1 januari 2019.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det gäller en trea på 85 kvadrat som idag har en hyra på 7400 kronor men om värden får bestämma ska den höjas till 7650 kronor. Men hyresgästens ombud Hyresgästföreningen har en annan åsikt och vill sänka nuvarande hyra med 1 100 kronor så att den istället landar på 6 300 kronor i månaden.

Annons

Hyresvärdens argument är bland annat att objektet är ett radhus som har en egen trädgård och en carport. Vidare hävdar värden att det är ett lugnt och lantligt läge i centrala Bjuv. Värden hänvisar även till en liknande lägenhet som har en hyra på 7 650 kronor i månaden.

Enligt Hyresgästföreningen har en liknande lägenhet hos det kommunala bostadsbolaget i Bjuv en månadshyra mellan 6130 till 6500 kronor. Dessutom anser Hyresgästföreningen bland annat att underhållet är eftersatt och att standardhöjande parametrar saknas.

Annons
Läs ocksåMatilda flyttade in till kaos

Fallet avgörs i hyresnämnden. Något sammanträdesdatum är ännu inte satt.

Hyreskaoset på landsorten
Läs också Huset i Bjuv – en regelvidrig kassako När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.