HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjning klar för Byggebos hyresgäster

Kalmar 0,99 procent. Det blir höjningen av hyrorna för hyresgästerna hos Byggebo nästa år. Både Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget sägs vara nöjda med överenskommelsen.
Det blir en nätt hyreshöjning för Byggebos hyresgäster nästa år.

Hyresgästföreningen region Sydost och det kommunala bostadsbolaget Byggebo i Oskarshamn har nu kommit överens om hyrorna för 2019.

Överenskommelsen innebär en höjning med 0,99 procent. För en lägenhet som tidigare kostade 5 000 kronor i månaden blir nu den nya hyran istället 5 049 kronor.

Läs ocksåMajoriteten av kränkande fotografering sker i bostaden

Alexander Kvidén, förhandlingsledare för Hyresgästföreningen, är nöjd med uppgörelsen.

– Vi är nöjda med uppgörelsen eftersom vi fortfarande kan hålla hyreshöjningen på en låg nivå, samtidigt som bolaget får täckning för sina kostnadsökningar. Båda parter vinner på den här uppgörelsen, säger han i ett pressmeddelande.

Bostadsbolagets kostnadsökning handlar bland annat om taxor, underhåll och drift, samt kostnader för de underhållsinsatser som bostadsbolaget gör.

Läs ocksåSå hög temperatur får du acceptera inomhus

De nya hyrorna träder i kraft från och med den 1 januari 2019.

Läs också Allt större brist på bostäder för äldre Trögt för kommunerna att ta emot nyanlända Så mycket minskade inbrotten – kommun för kommun

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.