HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyreshöjning på gång i Åtvidaberg och Västervik

Åtvidaberg Rosén fastigheter vill höja hyrorna med 0,95 procent för sina lägenheter i Åtvidaberg och Västervik.

Enligt yrkandet som har överlämnats till Hyresgästföreningen vill hyresvärden att höjningen ska träda i kraft 1 april.

En höjning med 0,95 procent skulle innebära att en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden skulle bli knappt 50 kronor dyrare.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

– Spontant tycker jag att det ligger lite högt, med reservation för att vi inte har kommit i gång med diskussionerna än, säger Erik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

Rosén fastigheter har anlitat en extern konsult för att sköta hyresförhandlingen, Lars Svensson från Nai Svefa. Han vill inte kommentera vad som ligger bakom hyreskravet.

– Det tar vi vid förhandlingsbordet, säger han.

Annons
Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.
Pengar i en portmonnä.
Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.