Annons

Hyreshöjning på gång i Åtvidaberg och Västervik

Åtvidaberg Rosén fastigheter vill höja hyrorna med 0,95 procent för sina lägenheter i Åtvidaberg och Västervik.

Enligt yrkandet som har överlämnats till Hyresgästföreningen vill hyresvärden att höjningen ska träda i kraft 1 april.

En höjning med 0,95 procent skulle innebära att en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden skulle bli knappt 50 kronor dyrare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Spontant tycker jag att det ligger lite högt, med reservation för att vi inte har kommit i gång med diskussionerna än, säger Erik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

Rosén fastigheter har anlitat en extern konsult för att sköta hyresförhandlingen, Lars Svensson från Nai Svefa. Han vill inte kommentera vad som ligger bakom hyreskravet.

– Det tar vi vid förhandlingsbordet, säger han.

Annons
Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.
Pengar i en portmonnä.
Läs också Västsvenska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan Halländska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan Skyhöga hyreskrav i Västsverige – privata värdar vill höja med upp till 16,4 procent Värdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.