Annons

Hyreshöjning väntar efter renovering av Läppstiftet

Kalmar Nu har arbetet med att totalrenovera Läppstiftet startat. Kostnaden beräknas till uppåt 15 miljoner kronor och hyresgästerna får räkna med höjd hyra.
Byggnaden är täckt av limmade klinkerplattor som lossnat från fasaden.

Hem & Hyra har tidigare berättat om den läckande fasaden på Läppstiftet på Varvsholmen. Det utsatta läget vid Kalmarsund i kombination med kraftiga vindar har gjort att vatten tryckts in under fasadbeklädnaden och in i lägenheter.

På torsdagen startade arbetet med att renovera fasaden. Två lägenheter utrymdes, berättar Lars Olsson, byggnadschef på Kalmarhem:
— Vi kommer att evakuera de hyresgäster som berörs av arbetet. Totalt handlar det om 21 lägenheter, varav 13 i den cylinderformade delen, säger Lars Olsson till Hem & Hyra.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Arbetet beräknas pågå under minst ett år framöver och enligt Lars Olsson kommer samtliga berörda hyresgäster att erbjudas en ersättningsbostad under den tid deras lägenheter renoveras.

Redan nu har man konstaterat att många fasadplattor sitter lösa på grund av att betongfasaden som plattorna är limmade på har krackelerat. Vätan som skadat bland annat parkettgolv i lägenheter har trängt in i den spruckna betongen men också via felmonterade fönster.

Annons

— Det är ju tragiskt att det finns ett så stort underhållsbehov på ett bara 14 år gammalt hus, säger Lars Olsson.

Läs ocksåOro och ilska efter kaosrenovering och sparkad vd i LidköpingHyresgästen Petra Carlsson tycker att AB Bostäders styrelse har en hel del att förklara efter den kaotiska renoveringen i kvarteret Leoparden samt vd:ns hastiga avsked.

Notan för renoveringen, som beräknas sluta på uppåt 15 miljoner kronor, kommer att hamna helt på Kalmarhems bord.

— Alla garantitider har ju gått ut, säger Lars Olsson.

Under arbetet ska även kök och badrum renoveras, vilket kommer att innebära en standardhöjning. Det i sin tur kommer sannolikt att innebära en hyreshöjning, menar Lars Olsson.

Annons
Läs ocksåJohan och hans dotter blir sjuka av bostaden – men hyresvärden har vägrat saneraHalvkroppsporträtt på Johan Jakobsson, i vinterjacka inomhus framför ett fönster.

— Hur mycket det handlar om i pengar vet jag inte, jag håller inte i hyresförhandlingarna.

 

Läs också Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Fyrabarnsmamman Sarah tar från matkontot efter hyreshöjning: "Säger nej till glass till barnen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.