Annons

Hyresklart för flera privata värdar

Jönköping Vid årsskiftet höjer bland andra Din bostad, Värnabo och M2-gruppen i Jönköpings län sina hyror efter förhandling med Hyresgästföreningen.

M2-gruppen i Tranås höjder hyran med 0,53 procent vid årsskiftet. För en lägenhet på 70 kvadratmeter innebär det en ökad månadskostnad med ungefär 32 kronor.

Bo bra i Värnamo höjer hyran med 0,3 procent, eller 19 kronor för en lägenhet på 70 kvadratmeter.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Värnabo och Länsbo i Värnamo höjer hyran med 0,4 procent. För en lägenhet på 70 kvadratmeter betyder det att månadshyran ökar med ungefär 27 kronor hos Värnabo och 34 kronor hos Länsbo.

Annons

Hyresgästerna hos Din bostad i Jönköping får en hyreshöjning med 0,44 procent, eller 23 kronor för en lägenhet på 70 kvadratmeter. Din bostad i Tranås höjer hyran 0,5 procent, motsvarande drygt 24 kronor för en lägenhet på 70 kvadratmeter.

Hyresgästföreningens förhandlare Brigitte Widell är nöjd med förhandlingarna och ger beröm till de privata fastighetsägarna.

Läs ocksåHögsta höjningen på decennier - hyresgästen Mia: "Jag blir chockad"Mia Rosell, hyresgäst hos Vätterhem, konstaterar att många av hennes grannar redan kämpar med att få ekonomin att gå ihop.

– Det här är ju förhandlingar som skett direkt med fastighetsägaren och rent allmänt har man visat stor återhållsamhet och det har varit bra förhandlingar överlag. De har tagit åt sig av våra argument och visat sig villiga att ta en låg höjning nästa år, säger Brigitte Widell.

Annons

Ännu återstår förhandlingar med bland andra M2-gruppen i Jönköping och ombudet Fastighetsägarna.

Läs också "Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylar Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Kenneth vädjar till Högsta domstolen - vill behålla sitt bibliotek Kenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.