HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresklart för flera privata värdar

Jönköping Vid årsskiftet höjer bland andra Din bostad, Värnabo och M2-gruppen i Jönköpings län sina hyror efter förhandling med Hyresgästföreningen.

M2-gruppen i Tranås höjder hyran med 0,53 procent vid årsskiftet. För en lägenhet på 70 kvadratmeter innebär det en ökad månadskostnad med ungefär 32 kronor.

Bo bra i Värnamo höjer hyran med 0,3 procent, eller 19 kronor för en lägenhet på 70 kvadratmeter.

Läs ocksåKenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokalEn äldre man står med käpp i ett rum fullt med böcker, möbler och tavlor.

Värnabo och Länsbo i Värnamo höjer hyran med 0,4 procent. För en lägenhet på 70 kvadratmeter betyder det att månadshyran ökar med ungefär 27 kronor hos Värnabo och 34 kronor hos Länsbo.

Hyresgästerna hos Din bostad i Jönköping får en hyreshöjning med 0,44 procent, eller 23 kronor för en lägenhet på 70 kvadratmeter. Din bostad i Tranås höjer hyran 0,5 procent, motsvarande drygt 24 kronor för en lägenhet på 70 kvadratmeter.

Hyresgästföreningens förhandlare Brigitte Widell är nöjd med förhandlingarna och ger beröm till de privata fastighetsägarna.

Läs ocksåSpottande hyresgäst blir av med lägenhetenHyreslagen, bok som ligger på ett bord

– Det här är ju förhandlingar som skett direkt med fastighetsägaren och rent allmänt har man visat stor återhållsamhet och det har varit bra förhandlingar överlag. De har tagit åt sig av våra argument och visat sig villiga att ta en låg höjning nästa år, säger Brigitte Widell.

Ännu återstår förhandlingar med bland andra M2-gruppen i Jönköping och ombudet Fastighetsägarna.

Läs också Angelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyror Politiker anklagades för svartuthyrning - fick rätt genom 16 år gammalt löfte Bråk och blod i trapphuset - nu tvingas hyresgästen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.