Annons

Hyresklart hos Vidingehem i Växjö

Växjö Hyrorna för två år framåt är klara för Vidingehems hyresgäster. Från årsskiftet höjs hyrorna 0,57 procent och året efter med 0,6 procent.

Växjös kommunala bostadsbolag Vidingehem, som har drygt 2 000 lägenheter, och Hyresgästföreningen har förhandlat klart om hyrorna för kommande två år.

Resultatet blev 0,57 procent i hyreshöjning nästa år och 0,6 procents höjning för 2018.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vidingehem finns och verkar i kransorterna. De har ett stort geografiskt område och har flera projekt på gång, både större renoveringar och nyproduktion så det händer mycket i bolaget. Vi hade ett bra förhandlingsklimat och vi kom ganska snabbt överens. Båda parter gick in i den här förhandlingen med en vilja att det här ska vi lösa, säger Lida Zezovska, Hyresgästföreningens förhandlare.

Annons

Även Stefan Blomkvist, vd för Vidingehem, konstaterar att nybyggnation står i fokus kommande år.

– Det är även mycket för nyproduktionen som vi gör en uppgörelse på två år. Det här är en bedömning vi gör utifrån ränteläget. Vi tror att ränktekostnaderna kommer att ligga kvar på den här nivån och vi har landat på en hyresnivå som är helt okej för vår del. Nu kan vi koncentrera oss på nyproduktion, säger Stefan Blomkvist.

Annons
Läs ocksåPrivata hyrorna klara
Fakta: Hyran 2017 Kronoberg

Från 1/1 2017:

Lessebohus: 0,55 %
Allbohus: 0,65 %
Vidingehem: 0,57 %

Från 1/4 2017:

Älmhultsbostäder: 0,45 %

Läs också Länets privata hyror klara Så mycket höjer Österlenhem hyrorna Avkastningskraven sänkte de lokala hyresförhandlingarna Låg höjning och längre perspektiv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.