Annons

Hyresnämnden tror inte på hyresgästen – han förlorar kontraktet

Malmö Han är folkbokförd på en annan adress än där hyreslägenheten ligger och det var också på folkbokföringsadressen som hyresnämnden delgav honom kallelsen till förhandlingarna. Därför köper de inte hans förklaring att han visst behöver i sin hyreslägenhet på Seved. Nu förlorar mannen kontraktet.
Foto: Alexander Farnsworth

Hyrorna har betalats för sent ett flertal gånger och någon annan har varit folkbokförd i lägenheten på Seved medan förstahandshyresgästen själv varit folkbokförd hemma hos sin flickvän på en helt annan adress i Malmö. Därför menade hyresvärden att mannen inte längre hade något behov av sin hyreslägenhet och ville därför riva kontraktet. Hyresnämnden i Malmö ger hyresvärden rätt.

Trots att hyresgästen menar att han visst bor i lägenheten på Seved köper nämnden inte hans förklaringar, bland annat eftersom han uppenbarligen är folkbokförd hos flickvännen och det var också där han blev delgiven kallelsen till hyresnämnden. Hyresgästen menar att han bara är skriven hos flickvännen för att han vill ha sin post dit. Han medger att han betalat en del hyror för sent och det är också ett skäl till att hyresnämnden menar att hyresavtalet kan upphöra omedelbart.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.