HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrespengar går till elitklubben

Partille Varje gång handbollsklubben Sävehof vinner SM-guld får de guldbonus av den kommunala värden Partillebo. Reklamvärdet anses vara viktigt, trots att kön av intresserade hyresgäster redan ringlar lång.

Hyresgästerna hos Partillebo betalar i år ungefär en femtiolapp var för hyresvärdens sponsring. En stor del av pengarna går till elitklubben Sävehof. I avtalet ingår en extra bonus på 10 000 kronor varje gång klubben tar SM-guld.

– Det är en peng för god prestation, säger Partillebos ekonomichef Fredrik Sjudin.

Läs ocksåGårdstensbostäder sponsrar mest per lägenhet

Att använda hyresintäkter till elitsponsring är rimligt, menar Partillebos avgående vd Pär Linder. Många unga i kommunen spelar handboll i Sävehof. Dessutom ger sponsoravtalet bra pr.

– Vi mäter reklamvärdet för oss. Vi vet vad det kostar att föra ut ett budskap i en tidning, och hur många vi når. Inom Partille kommuns gränser ska vi vara välkända, säger Pär Linder.

Det är bostadsbrist. Ni har lång kö. Behöver ni lägga pengar på reklam?

Läs ocksåDin hyra sponsrar föreningar och festivaler

– Jag ser det inte så. Man måste vara känd även i högkonjunktur. I Partille behöver vi alltid vara kända av dem som växer upp här. För dem som bara reser genom Partille räcker det att vi har bra skyltar, säger Pär Linder.

Bostadsbolaget sponsrar även annat i Partille. Varje ansökan bedöms strikt affärsmässigt, framhåller Linder.

– Vi är ingen hjälpverksamhet, säger han.

Läs ocksåDu betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna"
Läs också Färdigförhandlat i Partille: 4 000 hushåll får högre hyra 1 april Luleå hockey sponsras mest i hela Norrland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.