HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyrestvist i Järfällahus avgjord

Järfälla En höjning mellan 39 och 159 kronor per månad. Det blev resultatet efter hyresnämndens medling för de som fått standardhöjande förbättringar i Järfällahus.

Järfällahus gick i maj till hyresnämnden med krav på hyreshöjning för 2 600 av sina 5 685 lägenheter. Efter tre sammanträden i hyresnämnden har man nu kommit till ett resultat. Hyran höjs mellan 39 och 159 kronor i månaden, eller ungefär hälften av det bolaget yrkade.

– Vi har tecknat avtal på fem olika nivåer utifrån vilka förbättringar som gjorts, säger Katharina Arvidsson, marknads- och informationschef på Järfällahus.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Höjningen tas ut i två steg: i januari höjs hyran med halva summan och den 1 juli kommer höjningen på resterade belopp. Någon retroaktiv höjning blir det alltså inte, även om Järfällahus ursprungliga krav var en hyreshöjning från 1 januari 2014.

När det gäller Övre och Nedre Hammaren verkar läget oklart. Enligt Järfällahus ska förhandlingarna fortsätta, men inga datum är bestämda för detta. Från Hyresgästföreningen har man hävdat att dessa fastigheter inte kan tas upp, eftersom de inte finns med i det strandningsmeddelande, som också är inskickat till hyresnämnden. Det är också här de högsta höjningarna krävts.

Annons

Hyresrådet Kristian Eriksson på Hyresnämnden i Stockholm var den som höll i medlingen.

Läs ocksåRöker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästenFörbjudet att röka

– Vi avvaktar nu en skriftlig bekräftelse på att överenskommelsen är klar och att ärendena återkallas, säger han.

Är din uppfattning att man nått en överenskommelse i samtliga ärenden?

Annons

– Ja.

Läs ocksåMisstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken"
Läs också Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.