Annons

Hyrestvist i Järfällahus avgjord

Järfälla En höjning mellan 39 och 159 kronor per månad. Det blev resultatet efter hyresnämndens medling för de som fått standardhöjande förbättringar i Järfällahus.

Järfällahus gick i maj till hyresnämnden med krav på hyreshöjning för 2 600 av sina 5 685 lägenheter. Efter tre sammanträden i hyresnämnden har man nu kommit till ett resultat. Hyran höjs mellan 39 och 159 kronor i månaden, eller ungefär hälften av det bolaget yrkade.

– Vi har tecknat avtal på fem olika nivåer utifrån vilka förbättringar som gjorts, säger Katharina Arvidsson, marknads- och informationschef på Järfällahus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Höjningen tas ut i två steg: i januari höjs hyran med halva summan och den 1 juli kommer höjningen på resterade belopp. Någon retroaktiv höjning blir det alltså inte, även om Järfällahus ursprungliga krav var en hyreshöjning från 1 januari 2014.

När det gäller Övre och Nedre Hammaren verkar läget oklart. Enligt Järfällahus ska förhandlingarna fortsätta, men inga datum är bestämda för detta. Från Hyresgästföreningen har man hävdat att dessa fastigheter inte kan tas upp, eftersom de inte finns med i det strandningsmeddelande, som också är inskickat till hyresnämnden. Det är också här de högsta höjningarna krävts.

Annons

Hyresrådet Kristian Eriksson på Hyresnämnden i Stockholm var den som höll i medlingen.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Vi avvaktar nu en skriftlig bekräftelse på att överenskommelsen är klar och att ärendena återkallas, säger han.

Är din uppfattning att man nått en överenskommelse i samtliga ärenden?

Annons

– Ja.

Läs ocksåÖppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontraktEn hand med vinröda naglar trycker på en ringklocka.
Läs också Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.