Annons

Hyrestvist i Järfällahus avgjord

Järfälla En höjning mellan 39 och 159 kronor per månad. Det blev resultatet efter hyresnämndens medling för de som fått standardhöjande förbättringar i Järfällahus.

Järfällahus gick i maj till hyresnämnden med krav på hyreshöjning för 2 600 av sina 5 685 lägenheter. Efter tre sammanträden i hyresnämnden har man nu kommit till ett resultat. Hyran höjs mellan 39 och 159 kronor i månaden, eller ungefär hälften av det bolaget yrkade.

– Vi har tecknat avtal på fem olika nivåer utifrån vilka förbättringar som gjorts, säger Katharina Arvidsson, marknads- och informationschef på Järfällahus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Höjningen tas ut i två steg: i januari höjs hyran med halva summan och den 1 juli kommer höjningen på resterade belopp. Någon retroaktiv höjning blir det alltså inte, även om Järfällahus ursprungliga krav var en hyreshöjning från 1 januari 2014.

När det gäller Övre och Nedre Hammaren verkar läget oklart. Enligt Järfällahus ska förhandlingarna fortsätta, men inga datum är bestämda för detta. Från Hyresgästföreningen har man hävdat att dessa fastigheter inte kan tas upp, eftersom de inte finns med i det strandningsmeddelande, som också är inskickat till hyresnämnden. Det är också här de högsta höjningarna krävts.

Annons

Hyresrådet Kristian Eriksson på Hyresnämnden i Stockholm var den som höll i medlingen.

Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.

– Vi avvaktar nu en skriftlig bekräftelse på att överenskommelsen är klar och att ärendena återkallas, säger han.

Är din uppfattning att man nått en överenskommelse i samtliga ärenden?

Annons

– Ja.

Läs ocksåSkjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs uppSkottlossning, Sollentuna, Sollentunahem
Läs också Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.