Annons

Hyresvärd befarar personalbrist

Linköping Stångåstaden har svårt att rekrytera personal inom vissa yrkeskategorier och befarar att det i framtiden kan bli problem även på förvaltningssidan.
Foto: Jenny Knutsson
Jenny Ahlbert, Anando Mesic, Malin Wettre och Sahar Raeisi från Stångåstaden var på plats på Kompetensmässan för att visa upp bolaget som arbetsgivare.

När Kompetensmässan arrangerades på Konsert och kongress i Linköping var det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden ett av många företag och organisationer som fanns på plats. Mässan, som hölls för andra året, går ut på att arbetsgivare och arbetssökande ska kunna hitta varandra.

– Jag upplever att vi har varit duktiga på att marknadsföra oss som hyresvärd, men inte lika bra på att marknadsföra oss som arbetsgivare, säger Malin Wettre, HR-chef på bolaget.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Man har också haft svårt att hitta personal inom vissa områden, som IT.

– Vi söker också en byggprojektledare. Men det byggs väldigt mycket i Sverige nu överlag och det är en tjänst som kräver spetskompetens, konstaterar Jenny Ahlbert, HR- och lönegeneralist på Stångåstaden.

Annons

Vilka konsekvenser har bristen på kompetent arbetskraft fått?

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

– Än så länge klarar vi oss ändå. Jag tror inte det ska behöva påverka vår nyproduktion. Det går ju att köpa in tjänster också, säger Malin Wettre.

Men det finns en oro inför framtiden. Stångåstaden har som mål att bygga 500 nya lägenheter per år de närmaste åren och ju fler bostäder man har att ta hand om, desto mer personal behövs även på förvaltningssidan som till viss del sköts av entreprenörer.

Annons

– Det kan bli problem även på förvaltningssidan framöver, säger Anando Mesic, som är projektledare för stadsdelsutveckling hos Stångåstaden.

Läs ocksåSå vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt

Genom att visa upp sig på mässan hoppades teamet från bolaget bland annat att knyta nya kontakter, som kanske kan leda till anställningar framöver.

Läs också Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Hyreshöjningen skjuts upp - så här stor blir den Anklagade grannen för olaglig tvätt - nu måste 77-åringen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.