HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd döms till skadestånd för otrevliga lappar

Enköping En hyresvärd i Enköpings kommun som skrev en stor mängd otrevliga lappar till sin hyresgäst och dennes sambo har nu dömts för ofredande.

Hyresvärden ska betala både 60 dagsböter och 5 000 kronor vardera i skadestånd till hyresgästen och hans sambo, skriver Upsala Nya Tidning.

Uppsala tingsrätt konstaterar i sin dom att ”en hyresvärd i relativt stor omfattning har rätt att skicka brev och meddelanden till sin hyresgäst utan att riskera åtal” men påpekar att ”omfattningen av lappskrivandet framstår dock som anmärkningsvärd”. Många av meddelandena har också haft ett otrevligt innehåll. 

Läs ocksåHyresgäst stämmer värd för att få tillbaka 40 000 kronor

Lappskrivandet som åtalet gäller har pågått mellan 1 januari 2014 och 12 november 2015, men hyresvärden dömdes redan i september 2013 för ofredande, för att ha placerat ett stort antal lappar med kränkande innehåll i hyresgästernas brevlåda och i anlutning till deras bostadshus. Att lappskrivandet har fortsatt efter att hyresvärden dömdes förra gången har tagits med i tingsrättens bedömning när straffet bestämdes.

Hyresvärden förnekar brott och uppger att han inte har fått något svar från hyresgästen när han har ringt, knackat på dörren eller lämnat meddelanden. 

Domen går att överklaga fram till och med 2 mars.

Läs ocksåSkadeståndskravet blev en förlust
Läs också Slog till kepsen på granne under bomöte Avskedad och Hyresgästföringen gjorde upp i tingsrätten Full konflikt efter urspårad uthyrning på Limhamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.