Annons

Hyresvärd i Eslöv vill höja hyran med tusenlappar

Eslöv Efter en bruksvärdering beslutade värden i Marieholm att höja hyran med flera tusen kronor i månaden. Hyresgästerna säger nej till den saftiga höjningen.
Foto: Gry Ellebjerg
När den privata värden ännu en gång ville införa en kraftig hyreshöjning valde hyresgästerna att vända sig till hyresnämnden.

Enligt de handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö uppger den privata värden att hyresnivån legat långt under snittet för liknande hyresrätter i området. För att komma till rätta med de låga hyrorna tog värden hjälp av Fastighetsägarna Syd som utförde en bruksvärdering.

Efter värderingen beslutade sig värden för att höja hyran i två omgångar. Den första mars i år höjdes hyran till 6 000 kronor. I oktober var det dags för höjning nummer två. Även denna gång skulle hyran höjas med 1 800 kronor. Men den här gången sa de berörda hyresgästerna stopp. Nu ska Hyresgästföreningen företräda hyresgästerna i hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.