Annons

Hyresvärd nekas riva hus

Visby Leif Pettersson fastigheter vill riva ett av sina hyreshus i Visby för att kunna bygga ett nytt och större. Men kommunen säger nej och anser att huset är skyddsvärt.

Det handlar om ett hyreshus vid Söderport i Visby som uppfördes i slutet av 1800-talet. Fastighetsägaren Leif Pettersson, som har cirka 130 lägenheter i Visby, vill riva det aktuella huset.

– Det är i så dåligt skick att det inte går att renovera. Det är dålig grundläggning, det behöver bytas stammar och kablar. Det kan aldrig bli en energisnål byggnad med modern standard, säger Leif Pettersson.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresvärdens planer är att ersätta huset, som i dag har tre hyreslägenheter, med ett helt nytt.

– Det finns möjligheter att bygga ett nytt och större hus på tomten. Vår ambition är att det skulle få plats med åtta lägenheter och en eller två lokaler, säger Leif Pettersson.

Annons

Men Region Gotland säger nej. När ärendet prövades i byggnadsnämnden blev beskedet att byggnaden anses skyddsvärd och ska bevaras. Nämnden var dock inte enig i sitt beslut, där oppostionen var för en rivning.

Läs ocksåHyresvärden sätter stopp för reklam

Enligt Helagotland.se krävdes votering innan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vann med röstsiffrorna 6-5.

– Jag ska fundera på hur vi ska gå vidare, om vi ska överklaga beslutet, säger Leif Pettersson.

Annons
Läs också Så vill de förbättra sitt kvarter Störande krog får böta 100 000 kr De vill köpa hus av Gotlandshem Sägs upp efter olovlig uthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.