Annons

Hyresvärd riskerar vite för sliten fastighet

Lessebo ​Listan på brister som Hyresgästföreningen lämnade in till hyresnämnden var lång. Nu måste hyresvärden Preben Hjorth åtgärda en del av bristerna i sin fastighet i Lessebo. Gör han inte det senast 31 mars i år hotas han av ett vite på 20 000 kronor.

​Familjen Daain bor i ett enfamiljshus som de hyr av Preben Hjort sedan snart ett år. De fick veta att flera brister skulle vara åtgärdade när de flyttade in, men fortfarande har ingenting hänt.

Vid hyresnämndens syn på plats hade Preben Hjorth åtgärdat en del av bristerna, men framför allt de slitna golven tyckte han var något hyresgästerna fick finna sig i.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

På det viset resonerar inte hyresnämnden och förelägger Preben Hjorth att byta ut plastmattan i hallen samt slipa och ytbehandla parkettgolvet i vardagsrummet. Alternativt byta ut det helt. Dessutom ska han renovera badrummet på nedervåningen genom att byta ut ytskikten och även sätta in nya dörr- och fönsterfoder. Även badrummet på övervåningen behöver nya dörrfoder.

Lite ovanligt är dessutom att hyresnämnden förelägger Preben Hjorth att tillsammans med hyresgästen besiktiga vinden. Preben Hjorth har själv aldrig varit på vinden, trots att han ägt huset sedan 2000. hyresnämnden resonerar att det kan vara intressant att se vad som finns uppe på vinden, men efter besiktningen har hyresgästen fortfarande inte rätt att utnyttja vinden för egen del.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.