Annons

Hyresvärdar vill tvångsförvalta sina egna fastigheter

Sölvesborg Hyresvärdarna Birol Ates och Monica Nilsson kan inte komma överens om sina fastigheter utanför Sölvesborg. Nu funderar Birol Ates på tvångsförvaltning.

Birol Ates har framkastat idén om att ansöka om tvångsförvaltning av den egna fastigheten som han äger tillsammans med Monica Nilsson. Att en hyresvärd själv ansöker om tvångsförvaltning hör knappast till vanligheterna.

Kompanjonerna äger tillsammans två fastigheter i Gammalstorp utanför Sölvesborg, men kan inte komma överens om vem som ska sköta förvaltningen och betala räkningarna. I den ena fastigheten betalar alla hyresgästerna hyran till Birol Ates i den andra betalar en, ibland två beroende på om lägenheten är uthyrd eller inte, till Monica Nilsson och hennes man Kaj Andersson. Det är den andra fastigheten som Birol Ates vill tvångsförvalta.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag har inte bestämt mig till hundra procent, säger han.

De båda kompanjonernas advokater har ändå diskuterat frågan, men vill i första hand komma till en överenskommelse mellan fastighetsägarna. Det har varit på tal att den ena parten skulle bli utköpt av den andra, men av olika anledningar har det inte blivit av.

Anledningen till att Birol Ates vill ha tvångsförvaltning är att en del av hyresintäkterna går till Monica Nilsson och Kaj Andersson.

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

– De tar pengarna. De betalar inte lånet, inte drift och inte underhåll, säger Birol Ates.

Men om det blir tvångsförvaltning kommer alla hyresintäkter att gå till förvaltaren och ingenting till dig?

– Det är jättebra! Jag slipper arbetet och att tänka på det. Jag är inte ute efter pengarna, det spelar ingen roll om det är ren förlust. Men om de hamnar hos någon helt annan, det är inte rättvist.

Läs ocksåDyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vdDen förberedande förhandlingen mellan den före detta vd:n Pär Nilsson och Bengtsforshus blev fruktlös. Nu möts parterna i domstol.

När Kaj Andersson svarar i telefon säger han att det vore bäst om båda fastigheterna blev tvångsförvaltade.

Annons

– Det hade varit skönt att slippa en massa tjafs. Men det är bättre om det tvångsförvaltas allting, det har jag sagt till vår advokat också. Får man tvångsförvaltning sitter inga hyresgäster i kläm.

Skulle ni kunna tänka er att ansöka om tvångsförvaltning?

– Ja, det skulle vi kunna, för vi tjänar på det. Det kostar ju också. Sedan han tog över förvaltningen har vi betalat pengar varje månad och det är taget ur egen ficka.

Läs också Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Se upp – detta får din hyresvärd inte göra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.