HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresvärdar vill tvångsförvalta sina egna fastigheter

Sölvesborg Hyresvärdarna Birol Ates och Monica Nilsson kan inte komma överens om sina fastigheter utanför Sölvesborg. Nu funderar Birol Ates på tvångsförvaltning.

Birol Ates har framkastat idén om att ansöka om tvångsförvaltning av den egna fastigheten som han äger tillsammans med Monica Nilsson. Att en hyresvärd själv ansöker om tvångsförvaltning hör knappast till vanligheterna.

Kompanjonerna äger tillsammans två fastigheter i Gammalstorp utanför Sölvesborg, men kan inte komma överens om vem som ska sköta förvaltningen och betala räkningarna. I den ena fastigheten betalar alla hyresgästerna hyran till Birol Ates i den andra betalar en, ibland två beroende på om lägenheten är uthyrd eller inte, till Monica Nilsson och hennes man Kaj Andersson. Det är den andra fastigheten som Birol Ates vill tvångsförvalta.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparFörbjudet att röka

– Jag har inte bestämt mig till hundra procent, säger han.

De båda kompanjonernas advokater har ändå diskuterat frågan, men vill i första hand komma till en överenskommelse mellan fastighetsägarna. Det har varit på tal att den ena parten skulle bli utköpt av den andra, men av olika anledningar har det inte blivit av.

Anledningen till att Birol Ates vill ha tvångsförvaltning är att en del av hyresintäkterna går till Monica Nilsson och Kaj Andersson.

Annons
Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

– De tar pengarna. De betalar inte lånet, inte drift och inte underhåll, säger Birol Ates.

Men om det blir tvångsförvaltning kommer alla hyresintäkter att gå till förvaltaren och ingenting till dig?

– Det är jättebra! Jag slipper arbetet och att tänka på det. Jag är inte ute efter pengarna, det spelar ingen roll om det är ren förlust. Men om de hamnar hos någon helt annan, det är inte rättvist.

Läs ocksåStal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus

När Kaj Andersson svarar i telefon säger han att det vore bäst om båda fastigheterna blev tvångsförvaltade.

Annons

– Det hade varit skönt att slippa en massa tjafs. Men det är bättre om det tvångsförvaltas allting, det har jag sagt till vår advokat också. Får man tvångsförvaltning sitter inga hyresgäster i kläm.

Skulle ni kunna tänka er att ansöka om tvångsförvaltning?

– Ja, det skulle vi kunna, för vi tjänar på det. Det kostar ju också. Sedan han tog över förvaltningen har vi betalat pengar varje månad och det är taget ur egen ficka.

Läs också Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.