HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyror klara efter strandning

Uppsala I vintras strandade hyresförhandlingarna för 8000 privata hyresgäster i Uppsala. Men efter medling från hyresnämnden har parterna lyckats komma överens.

I februari strandade en rad privata hyresvärdar i Uppsala hyresförhandlingarna för sammanlagt omkring 8 000 lägenheter. Ärendet gick vidare till hyresnämnden för att avgöras där. I slutet av februari blev Heimstadens hyror klara. Efter ett medlingsförslag från hyresnämnden är nu hyrorna klara för övriga bostadsbolag som valde att lämna hyresförhandlingarna i februari. 

För Rikshems hyresgäster i Uppsala höjs hyrorna med mellan 05, och 1,1 procent från och med den 1 juli.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listanPengar

Stena Fastigheter höjer hyrorna på Norra Kvarngärdet med 0,6 procent från samma datum, medan hyrorna för lägenheterna på Klockarängen i Luthagen höjs med 1,1 procent.

Hyrorna för hyresgästerna hos de privata hyresvärdar som är med i Fastighetsägarna höjs med mellan 0,5 och 1,1 procent.

– I Uppsala är det klart, förutom några enstaka fastigheter hos Fastighetsägarna. Det är bra att vi fick till en överenskommelse. Det är också bra att vi fick ett senare datum för hyreshöjningarna, säger Hyresgästföreningens förhandlare Lena Jansson Nordin.

Läs ocksåHär är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022
Läs också Hyreshöjning 2022: Så mycket vill värdarna höja din hyra Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Lök och potatis är lycka på lotten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.