Annons

Hyror klara efter strandning

Uppsala I vintras strandade hyresförhandlingarna för 8000 privata hyresgäster i Uppsala. Men efter medling från hyresnämnden har parterna lyckats komma överens.

I februari strandade en rad privata hyresvärdar i Uppsala hyresförhandlingarna för sammanlagt omkring 8 000 lägenheter. Ärendet gick vidare till hyresnämnden för att avgöras där. I slutet av februari blev Heimstadens hyror klara. Efter ett medlingsförslag från hyresnämnden är nu hyrorna klara för övriga bostadsbolag som valde att lämna hyresförhandlingarna i februari. 

För Rikshems hyresgäster i Uppsala höjs hyrorna med mellan 05, och 1,1 procent från och med den 1 juli.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Stena Fastigheter höjer hyrorna på Norra Kvarngärdet med 0,6 procent från samma datum, medan hyrorna för lägenheterna på Klockarängen i Luthagen höjs med 1,1 procent.

Annons

Hyrorna för hyresgästerna hos de privata hyresvärdar som är med i Fastighetsägarna höjs med mellan 0,5 och 1,1 procent.

– I Uppsala är det klart, förutom några enstaka fastigheter hos Fastighetsägarna. Det är bra att vi fick till en överenskommelse. Det är också bra att vi fick ett senare datum för hyreshöjningarna, säger Hyresgästföreningens förhandlare Lena Jansson Nordin.

Annons
Läs ocksåFörra årets hyra höjdes utan förhandling – nu strandar Västerstaden igen
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.