Annons

Hyrorna färdigförhandlade med Sollentunahem

Sollentuna Hyresgästerna i Sollentunahem får drygt hundra kronor i hyreshöjning för 2011. I snitt höjs hyrorna med 2,23 procent från den 1 januari. Bolagets yrkande var på 4,3 procent.

– Jag är nöjd med förhandlingarna, visst hade det varit bättre med en nolla men det är ju en utopi, säger Jan Peter Mattson, ordförande i Hyresgästföreningen i Sollentuna.

Precis som tidigare år använder sig Sollentunahem av en differentierad hyreshöjning. Det innebär att höjningarna utgår ifrån nuvarande hyresnivåer och baseras bland annat på; efterfrågan på lägenheter i området, lägenhetens byggår, eventuellt genomförda renoveringar och lägenhetens standard.
– Hyresgästerna på Malmvägen får en något mindre hyreshöjning och fastigheter med proportionellt låga hyror får en något högre hyreshöjning, säger Jan Peter Mattson.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Det retroaktiva beloppet för januari, februari och mars månad kommer att delas upp på hyresavierna för april, maj och juni månad. Sollentunahem har under 2010 sålt cirka 400 lägenheter på Malmvägen till Wallenstam. Den vinst som gjorts vid försäljningen kommer att gå till nyproduktion och upprustningar.

Annons
Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.