HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna färdigförhandlade med Sollentunahem

Sollentuna Hyresgästerna i Sollentunahem får drygt hundra kronor i hyreshöjning för 2011. I snitt höjs hyrorna med 2,23 procent från den 1 januari. Bolagets yrkande var på 4,3 procent.

– Jag är nöjd med förhandlingarna, visst hade det varit bättre med en nolla men det är ju en utopi, säger Jan Peter Mattson, ordförande i Hyresgästföreningen i Sollentuna.

Precis som tidigare år använder sig Sollentunahem av en differentierad hyreshöjning. Det innebär att höjningarna utgår ifrån nuvarande hyresnivåer och baseras bland annat på; efterfrågan på lägenheter i området, lägenhetens byggår, eventuellt genomförda renoveringar och lägenhetens standard.
– Hyresgästerna på Malmvägen får en något mindre hyreshöjning och fastigheter med proportionellt låga hyror får en något högre hyreshöjning, säger Jan Peter Mattson.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Det retroaktiva beloppet för januari, februari och mars månad kommer att delas upp på hyresavierna för april, maj och juni månad. Sollentunahem har under 2010 sålt cirka 400 lägenheter på Malmvägen till Wallenstam. Den vinst som gjorts vid försäljningen kommer att gå till nyproduktion och upprustningar.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.