Annons

I Nybro kan studenterna felanmäla via Facebook

Nybro Nybros nyaste studentboende sticker ut. Där kan det hända att de boende får åka limousin till tentan och nu finns möjligheten att göra felanmälan via Facebook.

”Studentboende Nybro, dom första i Sverige med Felanmälan på Facebook!?” står det på bolagets Facebooksida och det är onekligen ovanligt. Men Martin Rosén, entreprenören som driver boendet är inte ute efter att vara som alla andra.

Möjligheten att anmäla fel via sidan har funnits i några veckor och det har kommit in anmälningar.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det kan vara att se till att allt finns, kastruller kan flyga två våningar upp. Och det var en som ville ha hjälp att sätta upp en tavla, säger Martin Rosén.

Det finns också mer traditionella sätt att göra felanmälan, via pappersblankett, telefon och e-post. Och det är många som ringer om allt möjligt. Som i höstas när boende upptäckte att det inte gick några tåg in till Kalmar på morgonen när de skulle ha tenta.

Annons

– Då ringde de mig på fredagskvällen och vi tänkte att det måste vi fixa. Då körde vi en kupp och hyrde en limousin – det visste inte hyresgästerna om.

Läs ocksåIngen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter”Adam Efara, Sätra, Gävle, student, Gavlegårdarna

– Sådant försöker vi göra och sticka ut lite.

Och sticker ut gör de, förstås, inte många skulle komma på idén att ringa hyresvärden för att få skjuts till tentan.

Annons

– Det skulle jag aldrig kunna ringa till min hyresvärd om, säger Martin Rosén.

Läs ocksåFacebook-bedragare döms till fängelse – så lurade de bostadssökande med falska annonserBilder från polisens förundersökningsprotokoll över kontakt mellan bedragarna och bostadssökande.
Läs också Mariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord” Falsk "Sara" lurade Pablo på 27 000 kronor – låset var utbytt i lägenheten han skulle hyra Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.