HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ingen ersättning efter förrådsinbrott

Kalmar Två hyresgäster i Oskarshamn har fått sina förråd länsade av inbrottstjuvar. Men eftersom tjuvarna verkar ha gått in med nyckel får hyresgästerna ingen ersättning från varken försäkringsbolag eller hyresvärden.
Två hyresgäster i Oskarshamn har haft inbrott i sina förråd.

I början av augusti drabbades två hyresgäster av stöld i sina lägenhetsförråd på Kristinebergsvägen i Oskarshamn. Tjuvarna stal värdesaker, livsmedel och andra förnödenheter. Men eftersom tjuvarna verkar ha tagit sig in med hjälp av en nyckel, får hyresgästerna inte någon ersättning för det som stals.

– Jag ringde till mitt försäkringsbolag direkt efter händelsen, men beskedet var att jag får ingenting i ersättning då dörren inte var uppbruten, säger Elisabeth Wu till tidningen Barometern.

Läs ocksåGudrun och grannarna utan balkong två somrar i rad efter ras: "Bedrövligt"En balkong är helt borta efter raset. Övriga stöttas med byggställningar för att inga fler olyckor ska inträffa. Men hyresgästerna har varit utan sina uteplatser i ett drygt år nu. Hyresvärden har satt ut utemöbler som en kompensation i väntan på de n

 Hyresvärden är det kommunala bostadsbolaget Byggebo. De vill inte heller stå för utgifterna trots att inbrotten enligt grannarna skedde med hjälp av en nyckel.

– Det är polisens sak att hjälpa hyresgästerna. Vi som bostadsbolag har inget juridiskt ansvar vad det gäller inbrott i förråd, säger Benoni Ingelsjö, vd för Byggebo i Oskarshamn. 

Han menar att man inte säkert vet hur inbrottet har gått till. Tjuvarna kan ha tagit sig in på andra sätt än med nycklar. exempelvis genom att dyrka upp låsen. 

Läs ocksåAthena vill skaffa elbil men kan inte: "Fel att det är enklare för dem i villa"

Enligt hyresvärden har bostadsbolaget inte haft några andra inbrott i förråd den senaste tiden. Bolaget har, enligt vd:n, ett bra nyckelsystem som ska göra det omöjligt att stjäla nycklarna. Nu ska bolaget se över om de ska börja låsa trapphusen som ett led i att försvåra inbrott. 

Men de drabbade hyresgästerna nöjer sig inte med det. De tänker gå vidare med ärendet.

– Vi tänker gå vidare och polisanmäla Byggebo för det här. Det är inte pengarna som det handlar om utan det är en principsak för oss, säger Elisabeth Wu till Barometern.

Läs ocksåKastar ut möbler från höghus på gångbana – orsakar livsfara för grannarna: ”Ren tur”Ett tak på fasaden har i vissa fall haft en dämpande effekt, men flertalet föremål har ändå landat på gångbanan nedanför där människor dagligen rör sig.
Läs också Attackerade Störningsjouren med strypgrepp – får bo kvar trots grannens larm Busenkel metod har gett tryggare trapphus i Uddevalla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.