Annons

Ingen köplats till salu hos HSB och SKB

Nyheter ​Hyresgästföreningen misstänker att det är olagligt att den som sparar pengar får förtur till lediga lägenheter och har därför polisanmält landets största privata hyresvärd Akelius. Men varken HSB eller SKB, som båda bygger verksamheten på bosparande, känner sig berörda.

​- Vi måste fundera över frågan säger HSB:s tillförordnade ordförande Sture Blomgren som inte känner till detaljerna. Vi ska ha ett möte i morgon.

Charlotte Axelsson är vd i HSB:s största regionförening, den i Stockholm.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

– Vi känner ingen press från Hyresgästföreningens polisanmälan, säger Axelsson. Vårt bosparande (med statlig insättningsgaranti) syftar till köp av lägenhet.

HSB:s hyresrätter är till för medlemmarna. De fördelas efter hur länge och hur mycket medlemmen sparat, dock högst 300 kronor i månaden.

Annons

– Akelius har en helt annan affärsidé. Vi avvaktar lugnt vad som händer!

Läs ocksåHyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala

Inte heller Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) oroas av Hyresgästföreningens polisanmälan.

– Vi är en kooperativ förening. En särskild lag reglerar insatser och bosparandet hos oss, säger vd Henrik Bromfält, Hyresgästföreningens polisanmälan gäller något annat än det vi sysslar med.

Annons

Hur kooperativa Riksbyggen ser på saken är höljt i dunkel. Ingen ansvarig kunde kommentera saken på tisdagsförmiddagen.

Läs ocksåKommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst
Läs också Brandfarliga bostäder hyrs ut till nyanlända i Hultsfred Fredrik ny vid klubban i Kalmarföreningen Kroppkakan Allt färre lokaler byggs i ditt kvarter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.