Annons

Inte så lyckat hyresförhandla via sms

Halmstad Värden i Halmstad försökte höja hyran med alla knep. Muntligt, i brev och sms. Inget hjälpte men värden ger inte upp och tar fallet till hyresnämnden.
Foto: Hyresnämnden/Gry Ellebjerg
Hyresvärdens försök att höja hyran via sms är nu en handling hos hyresnämnden.

Hyresgästen har benhårt sagt nej och den privata hyresvärden skriver i sin ansökan till hyresnämnden i Göteborg att han har försökt höja hyran i flera år:
”Jag har muntligt försökt höja hyresnivån vid ett flertal tillfällen men får nej. Även via sms”.

Värden har också vid något tillfälle skickat brev om en hyreshöjning men inget har bitit på hyresgästen. Nu vänder fastighetsägaren sig till hyresnämnden och vill att de får igenom en hyreshöjning med över tusen kronor. Från dagens hyra skulle det bli en bit över 6 000 kronor.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hyresgästen får hjälp av Hyresgästföreningen som konstaterar att det skulle innebära en höjning på 36 procent, vilket ”överstiger bruksvärdet för jämför bara lägenheter på orten”. Hyresgästföreningen skriver i ett yttrande att lägenhetens standard är original från början av 50-talet och under 14 år som hyresgästen har bott i lägenheten har det endast målats om och ett fönster har bytts efter ett beslut av miljöförvaltningen.

Under förhandlingen kommer båda parter att visa så kallade jämförelseobjekt, det vill säga liknande lägenheter med hyror som talar för deras sak. Förhandlingen sker i slutet av april.

Annons
Läs också Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Hyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidrag Per krävs på skyhög hyreshöjning och 90 000 i retroaktiv hyra: "Har inte råd" Tog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.