Annons

Ingen tvångsförvaltning av Malmöfastighet

Malmö Det blir ingen tvångsförvaltning av den omskrivna fastigheten på Rosenlundsgatan i Malmö. Idag kom hyresnämndens beslut.
Foto: Anders Paulsson

Hyresgästföreningen hade krävt att huset på Rosenlundsgatan 3 i Malmö skulle sättas under tvångsförvaltning. Problemen i fastigheten var så många och hade pågått under så lång tid att föreningen fått nog. Fastighetsägaren hade haft både miljöförvaltningen och Hyresgästföreningen efter sig under en längre tid och även hyresnämnden hade redan tagit beslut om åtgärdsföreläggande för att tvinga honom att ordna en lång rad brister. Men hyresnämnden sade nej till ansökan om tvångsförvaltning. Hyresgästföreningen jurist, Andreas Persson, är förvånad över beslutet.

– Jag är oerhört besviken. Att man anser att det här typen av förvaltning är ok är verkligen beklagligt, säger Andreas Persson.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att det förvisso funnits brister och att förvaltningen fungerat dåligt men att det trots allt inte handlar om vanskötsel. De skriver att fastighetsägaren agerat nonchalant och nämnden menar att det är förvånande och ”djupt beklagligt” att fastighetsägaren ”inte visat på en bättre vilja att leva upp de krav som han vet att man ställer på en hyresvärd”. Men samtidigt skriver hyresnämnden att bristerna varit begränsade.

– Det kan man verkligen diskutera. Tycker man att fukt och mögel är begränsade problem? Ska det krävas att lägenheten är helt obebolig? Och vad tycker hyresnämnden om att fastighetsägaren inte följer myndighetsbeslut, som bland annat sitt eget beslut om åtgärdsföreläggande? säger Andreas Persson.

Annons

– Jag måste läsa beslutet mer i detalj men spontant finns det all anledning för oss att överklaga, säger Andreas Persson.

Läs ocksåEfter långdragen konflikt - värden måste åtgärda bristerHyreshuset på Rosenlundsgatan i Malmö.

Samtidigt pågår ett annat ärende i hyresnämnden, som rör samma fastighet. Det handlar om en familj som betalar 15 000 kronor i månadshyra där Hyresgästföreningen krävt en prövning av hyresnivån. Enligt Hyresgästföreningen är en skälig hyra för lägenheten 6 350 kronor.

Hem & Hyra har försökt nå fastighetsägaren, Dragan Davidovic, för en kommentar.

Annons

 

Läs ocksåFönstret lossnade och föll ner på gatan
Läs också Riskerar vite på 200 000 kronor efter vanskötsel Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – krävs på 150.000 för diskriminering

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.