Annons

Inget beslut om försäljning i Växjö

Växjö Efter över fyra timmars debatt valde kommunfullmäktige i Växjö i kväll att återremittera förslaget att 2 069 lägenheter ska säljas till privata aktörer.

Det blev inget beslut i kommunfullmäktige om försäljning av drygt 2 000 lägenheter, motsvarande nästan 20 procent av Växjöbostäders bestånd. Åtminstone inte ännu.

I kväll beslutade kommunfullmäktige, efter omröstning, att återremittera ärendet till nästa fullmäktige i mitten på mars.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Återremissen gick igenom för att det räcker med att en tredjedel av rösterna vill det. Och det ville Socialdemokraterna, Vänstern och Sverigedemokraterna. Den blågröna alliansmajoriteten fick således se sig besegrade, även om de hade 31 röster för att ärendet skulle avgöras i dag. Oppositionen fick ihop 25 röster för en återremiss, enligt Socialdemokraternas förslag.

Annons
Läs också Hyreskrav i Växjö skapar debatt bland Växjöborna på nätet Vräkningar under pandemin: Hedda plågas av oro för sin familj Het marknad för hyreshus – och allt som krävs är pengar Efter försäljningen: hyresgäster ger Victoria park svidande kritik Växjöbostäder vill höja hyran med nästan fyra procent nästa år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.