HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Inget höghus på torget i Sundsvall

Sundsvall – Sorgligt. Trodde Sundsvall skulle vilja vara lite mer moderna, men ett sånt här bygge är tydligen före sin tid, sa Nicklas Nyberg, entreprenören bakom det nu nedlagda husprojektet, under presskonferensen idag.

Planerna kring höghuset på stora torget i Sundsvall har varit mycket omdiskuterat i små och stora läger ända sedan Nicklas Nyberg, vd för Nybergs fastigheter lade fram förslaget. Nyberg är mannen bakom bland annat det spektakulära Ting1 i Örnsköldsvik. Ett älskat och hatat landmärke.
– Alla ska inte gilla mina hus. Det är det som är meningen med dem. De är lika mycket konst som bostäder och ska väcka intresse och beröra, säger Nicklas Nyberg.
Politikerna meddelade idag under en påkallad presskonferens att man utrett frågan på djupet om höghusprojektet som lagts fram som förslag till en förtätning av stenstan ”riskerar att påverka riksintresset”. Slutsatsen av utredningen är att det kan finnas en sådan risk och därför läggs byggprojektet åt handlingarna.
– Projektet är inte förenligt med bestämmelserna i miljöbalken, förklarade ordförande i stadsbyggnadsnämnden, Anders Hedenius (S).
Men enligt Bodil Hansson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, innebär inte det här att man stängt dörrarna för att bygga bostäder på torget utan att man öppnar upp för vidare diskussion kring en förtätning av staden.
– Vi vill ha mer rörelse, mer människor och bostäder. Men det är viktigt att det här får ta tid också. Nu behöver vi öppna upp för investerare och lyssna på våra engagerade Sundsvallsbor, säger Hansson.
En besviken Nicklas Nyberg lämnade över en symbolisk gåva till Bodil Hansson – en modell av hans flaggskepp, Ting1-huset i Örnsköldsvik.
– En gåva som förhoppningsvis öppnar upp för ett lite mer modernt tänk, motiverade Nicklas presenten.
Riksintresse i all ära, men ett NYTT riksintresse borde vara på sin plats om man tänker framåt i tiden, sa Nicklas Nyberg som nu skulle ”ta en tillfällig paus och slicka såren”.

Annons
Annons
Läs också Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.