Annons

Installation av ny el prövas i hyresnämnden i Malmö

Malmö Det kommunala bostadsbolaget MKB har vänt sig till hyresnämnden för att få rätt att göra om elen i en fastighet vid Möllevången.

MKB vill byta ut den gamla elen och sätta in fler eluttag, jordfelsbrytare och automatsäkringar i en fastighet på Simrishamnsgatan 20 – Södra Parkgatan 31. Det räknas som en standardhöjning och MKB skriver i sitt informationsbrev till de boende att bolaget räknar med att åtgärderna kommer att resultera i en hyreshöjning på omkring 150 kronor i månaden. Nio av husets 30 hyresgäster har inte gett sitt medgivande till åtgärden. Därför tvingas bolaget nu vända sig till hyresnämnden för att få frågan prövad. 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.