Annons

Ja till avgift för kö i Göteborg

Göteborg I går sade kommunstyrelsen ja till att införa en köavgift för den som söker bostad via Boplats Göteborg.

Som Hem & Hyra tidigare har berättat kan det från och med nästa år komma att kosta 100 kronor om året att köa för en lägenhet via Boplats Göteborg. Tanken är att även de sökande ska vara med och bekosta marknadsplatsen för bostäder, som ägs av kommunen tillsammans med tre kommunala bostadsbolag och branschorganisationen Fastighetsägarna.

I går godkände kommunstyrelsen förslaget om att införa en avgift. Efter sommaren tas frågan upp i kommunfullmäktige. Blir det grönt ljus även där får den som söker lägenhet börja betala för sin köplats i samband med att Boplats tar ett nytt datasystem i bruk, preliminärt nästa vår.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Fakta: Boplats Göteborg

Via Boplats Göteborg AB annonserar hyresvärdar ut lediga lägenheter och hanterar uthyrning av dessa. Den som söker bostad kan registrera sig på hemsidan, www.boplats.se, och söka lägenheter där.
I dag har Boplats 126 000 registrerade sökande. Man kan registrera sig från 17 års ålder, men söka lägenhet först när man är 18 år.
Boplats Göteborg AB ägs av Göteborgs stad, Poseidon, Familjebostäder, Bostadsbolaget samt Fastighetsägarnas regionala gren GFR.

Läs också Värdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.