Annons

”Jag grät när jag fick veta att jag fått lägenheten”

Botkyrka I helgen var det inflyttning i Botkyrkabyggens 30 nya ungdomslägenheter i Storvreten. Trots en hyra på nästan fem tusen blev Emma Skytt så glad att hon grät när hon fick beskedet.
Foto: Kenneth Samuelsson
Emma Skytt framför dörren till lägenheten i Storvreten.

Stockholmstjejen Emma Skytt, 21 år, är en av de som drabbats av bostadsbristen i Stockholm. I väntan på den första egna lägenheten har hon bott i en resväska och bott hos bland annat en kompis i Arboga och på soffan i brorsans lägenhet i Botkyrka.

När hon anmälde sitt intresse för Botkyrkabyggens 30 nya ungdomslägenheter i Storvreten trodde hon att det var kört när hon såg att flera andra sökanden låg före henne i kön.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– När tjejen från Botkyrkabyggen ringde och sade att jag fått lägenheten så bara jag grät och grät och grät. Sedan ringde jag alla nära och berättade att jag fått lägenheten, säger hon.

Lägenheterna hyrs ut fyra år i taget och Emma Skytt beskriver det som ”fyra år av trygghet”.

Annons

– Det är en så obeskrivligt skön känsla att ha en fast punkt, säger hon.

Läs ocksåKlaras gräddfil till eget hem − Eidars ungdomslyaKlara Spett var först med att flytta in i Eidars nya ungdomslägenheter på Stensmedjan i Trollhättan.

Ska hon lyfta fram något negativt så tycker hon hyran på nästan fem tusen kronor för de 32 kvadratmeterna är väl saftig och att lägenheten kunde vara lite bättre planerad.

– Men man kan inte klaga när man fått en sådan här fin lägenhet, det är jättekul, säger Emma Skytt. 

Annons

Botkyrkabyggen har producerat totalt 74 ungdomslägenheter i kommunen och övriga 44 lägenheter kommer att förmedlas senare i höst och vinnter. Bolagets avgående vd, Ulf Nyqvist är nöjd.

Läs ocksåMorddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern

– Med tanke på att många unga har svårt att ta sig in på bostadsmarknaden är det jättekul att vi kan erbjuda lägenheter, säger han.

Läs också Trots elbilsboom – 66 laddplatser för elbilar står outhyrda hos Botkyrkabyggen Halil och Klody vill öka tryggheten i Botkyrka Uppretade andelsägare kräver 27 miljoner av Botkyrkabyggen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.