Annons

Jonas Nygren lämnar Hyresgästföreningen

Nyheter Jonas Nygren slutar som förbundschef på Hyresgästföreningen. Tidigare förhandlingschefen Erik Elmgren tar över.
Foto: Hyresgästföreningen
Slutar som förbundschef. Jonas Nygren slutar som förbundschef för Hyresgästföreningen vid årsskiftet. Kampanjen "Goda grannar" är en av de satsningar han är mest nöjd med.

Sundbybergs tidigare kommunalråd Jonas Nygren (S) började som förbundschef på Hyresgästföreningen 2016. I dag blev det officiellt att han slutar vid årsskiftet. Han kommer lämna över till Erik Elmgren, som i dag är biträdande förbundschef och tidigare bland annat varit förhandlingschef.

Varför slutar du på Hyresgästföreningen?
– När jag blev anställd 2016 var mitt uppdrag att jobba med förnyelse och förändring. Mycket av det har gjorts. Mitt förordnande går ut nästa år och jag känner att fem år är en lagom tid för ett sådant här uppdrag.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fick du frågan av förbundsstyrelsen att förlänga ytterligare fem år?
– Ordningen är så att jag ska meddela om jag vill fortsätta mitt förordnande som förbundschef ett halvår innan det går ut, alternativt att förbundsstyrelsen meddelar annat. Nu ska stämman hållas i juni nästa år och jag tycker det är schysst att min efterträdare hinner bli lite varm i kläderna. Alternativet hade varit att jag skulle ha fortsatt i fem år till, det var inte aktuellt för mig.

Du säger att du förändrat mycket. Vad är du mest nöjd med?
– Vi har förändrat otroligt mycket i ledning och arbetssätt. Det har anställts många duktiga medarbetare och gjorts flera kampanjer. ”Goda grannar” är ett exempel som vi inte kunnat klara av att genomföra på samma sätt om vi gjort den för fyra år sedan.

Annons

Vad är du mest missnöjd med?
– Jag lämnar över till andra att bedöma mitt arbete. Men som helhet har de förändringar som gjorts under de här åren varit positiva.

Läs ocksåEfter grova sexskämt: Nu förbjuder Hyresgästföreningen alkohol

Vad har varit tuffast?
– Det är alltid tufft att genomföra förändringar. Man möter alltid motstånd. Som exempelvis att vi ska samarbeta mer över regionerna, vi jobbar mycket tightare i dag. Medlemsvärvarnas avtal har förändrats och alkoholkulturen inom tjänstemannaorganisationen har setts över. Vi har tagit tag i otroligt många surdegar som har funnits i organisationen.

Vad ska du göra nu?
– Jag jobbar ju kvar som förbundschef till årsskiftet. Därefter kommer jag finnas kvar inom Hyresgästföreningen till stöd till den nya ledningen fram till i vår. Jag kommer vilja ha några månader att landa lite. Sedan vill jag gärna jobba vidare med bostadsfrågan på något sätt, eller med samhällsutveckling.

Annons

Du tackade ja till att kandidera som regionråd i landstinget för drygt ett år sedan. Längtar du tillbaka till politiken?
– Nej, inga sådana konkreta planer. Nu vill jag göra ett bra avslut på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHyresgästföreningens högsta företrädare tjänar över miljonenMarie Linder och Jonas Nygren
Tar över. Erik Elmgren, mångårig medarbetare inom Hyresgästföreningen, kliver in som förbundschef.

Läs också Förbundschefen kandiderar till Stockholms läns landsting Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.