HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Julprydnader och gummibåt försvann vid renovering

Malmö Fastighetsägaren slarvade bort hyresgästens prylar och det tog tid innan allt kom till rätta. Nu har värden gått med på att betala ut ersättning för oredan.
Foto: Pixabay

Källarförråden i huset i Slottsstaden skulle renoveras men innan kvinnan hann ta del av informationen klippte värden låset och tömde källaren på hennes tillhörigheter. Sedan försvann en hel del av prylarna, bland annat åtta bildäck, en kattställning, en uppblåsbar gummibåt med tillhörande åror och flera kartonger med julprydnader av olika slag. Kvinnan uppskattade värdet till omkring 20 000 kronor.

Tömningen skedde i våras men julprydnaderna kunde vara på plats igen till julafton. Men det hann gå månader innan sakerna kom till rätta och var de tog vägen under tiden är oklart.

Läs ocksåProtester inför upprustning i HögsboHyresgästerna Lotta Klemensson, Eva-Britt Törnqvist och Ralf Berntsson utanför huset som ska renoveras på Spannlandsgatan.

Kvinnan vände sig till hyresnämnden och bad om hjälp med medling. Hon ville ha ekonomisk ersättning för tiden som det tog att gå igenom vad som hade försvunnit från förrådet, ett inkomstbortfall på en arbetsdag.

Värden är en mindre privat ägare och sade först nej men nu avskrivs målet i hyresnämnden eftersom parterna kommit överens om en utbetalning på 1 200 kronor.

Läs också Länsstyrelsen ifrågasätter Robert Dicksons hyreskrav Nya kök höjer hyran i Kungälv Missnöje efter Värmdö Bostäders renovering Eidar backar om hyreshöjning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.