Annons

Julprydnader och gummibåt försvann vid renovering

Malmö Fastighetsägaren slarvade bort hyresgästens prylar och det tog tid innan allt kom till rätta. Nu har värden gått med på att betala ut ersättning för oredan.
Foto: Pixabay

Källarförråden i huset i Slottsstaden skulle renoveras men innan kvinnan hann ta del av informationen klippte värden låset och tömde källaren på hennes tillhörigheter. Sedan försvann en hel del av prylarna, bland annat åtta bildäck, en kattställning, en uppblåsbar gummibåt med tillhörande åror och flera kartonger med julprydnader av olika slag. Kvinnan uppskattade värdet till omkring 20 000 kronor.

Tömningen skedde i våras men julprydnaderna kunde vara på plats igen till julafton. Men det hann gå månader innan sakerna kom till rätta och var de tog vägen under tiden är oklart.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kvinnan vände sig till hyresnämnden och bad om hjälp med medling. Hon ville ha ekonomisk ersättning för tiden som det tog att gå igenom vad som hade försvunnit från förrådet, ett inkomstbortfall på en arbetsdag.

Värden är en mindre privat ägare och sade först nej men nu avskrivs målet i hyresnämnden eftersom parterna kommit överens om en utbetalning på 1 200 kronor.

Annons
Läs också Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.