HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kan förlora hyreskontraktet efter inlägg på Facebook

Kristianstad Några dagar efter att nycklarna hade kvitterats ut annonserades lägenheten ut till andrahandsuthyrning på Facebook. Det är i alla fall vad hyresvärden tror och vill nu tvinga hyresgästen att lämna tillbaka nycklarna.
Foto: Pixabay/Hyresnämnden
Hyresvärden har tagit en skärmdump på inlägget och lämnat in till hyresnämnden.

En hyresgäst i Kristianstad riskerar att förlora sitt hyreskontrakt efter att ha gjort ett inlägg på Facebook. Inlägget gjordes i en grupp där folk söker lägenheter, har en för uthyrning eller tipsar varandra om olika boenden. Inlägget annonserade ut en lägenhet för andrahandsuthyrning under ett år, dessutom fanns det efter det chans till att få förstahandskontrakt. Hyran låg på 7 000 kronor. Kvinnan skulle ut och resa.

Detta uppmärksammade dock av personal hos den kommunala hyresvärden i Kristianstad, ABK. Enligt handlingar som har kommit in till Hyresnämnden i Malmö identifierade de lägenheten som en som enbart några dagar tidigare hade lämnats över till en man. Enligt värden är denne man pojkvän till kvinnan med inlägget. Också den informationen har bostadsbolaget sökt upp på Facebook.

Läs ocksåFönsterkross i hela trappan – nu vill värden få ut hyresgäst

Det finns flera omständigheter som stärker hyresvärdens misstankar om att hyresgästen olovligen har hyrt ut lägenheten i andrahand. Som bevis har värden utdrag från folkbokföringsregistret. Hyresgästen och flickvännen är inte skrivna i den aktuella lägenheten utan i en annan bostad. Det är två andra personer som är skrivna i bostaden. ABK:s personal har också stött på en person på adressen som hävdat att hen bor i lägenheten.

Hyresgästen sades upp för olovlig andrahandsuthyrning redan i slutet av februari men har inte lämnat lägenheten. Hyresvärden har därför drivit fallet till Hyresnämnden i Malmö för prövning. Där kommer det att behandlas i slutet av september. Hyresgästen har inte lämnat in något skriftligt svaromål till nämnden.

Läs också Se hit hyresgäst - här är bilderna som berättar din historia Hakkors kvar på hyreshus i dagar - därför dröjde hyresvärden Hyresgäst sägs upp efter Facebookinlägg Hyresgästföreningen köpte miljonvilla till drabbad medlem – såldes med förlust

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.