Annons

Kattstank kan kosta kvinna kontraktet

Hässleholm Enligt värden har kvinnan vanvårdat lägenheten och inte betalt sina hyror. Grannarna har dessutom klagat på dofter av katturin och vanskötsel av ett dussintal djur. Nu riskerar kvinnan att bli av med sitt kontrakt.
Foto: Gry Ellebjerg
Kattstank och obetalda hyror kan kosta en hyresgäst i Hässleholm sitt hyreskontrakt.

Hyresgästen hyr sedan 2001 en lägenhet på 67 kvadratmeter tillsammans med ett dussintal katter, fåglar och hamstrar. Enligt den privata värden har obetalda hyror varit ett problem under många år. Parterna har dock gjort olika överenskommelser som gjort att kvinnan har fått bo kvar. Sedan i höstas har grannar kommit in med klagomål gällande vanvård av djur och katturinstank från kvinnans lägenhet. En av grannarna har framfört klagomål på att katterna kissar inomhus och att de inte får den vård och omskötsel de behöver.

Värden har genom åren varnat kvinnan och skickat ut rättelsebrev. Kvinnan har betalat av en större hyresskuld men enligt värden har hon inte betalat in alla hyror. Värden har också besiktigat lägenheten och kunnat konstatera vanvård av den. Hyresgästen lovade att åtgärda problemen men det har enligt värden inte infriats. Socialtjänsten är inkopplad och har kännedom om situationen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästens kontrakt sades upp den 1 mars men hon har ännu inte flyttat och har meddelat till värden att hon inte har några planer på att göra det. Hyresnämnden ska nu ta ställning i ärendet. Inget mötesdatum är ännu fastställt.

Annons
Läs också Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.