HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

KBAB:s hyror klara

Köping Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Köpings Bostads AB är avslutade. I snitt höjs hyrorna med 0,77 procent från den 1 mars.
Foto: Köpings Bostads AB
Lägenheterna i kvarteret Hake omfattas inte av hyresöverenskommelsen.

Omräknat till kronor blir höjningen cirka 40 kronor i månaden för en genomsnittlig lägenhet. Hyran för bilplatserna ökar med 10 till 30 kronor i månaden.

Hyressättningssystemet innebär att höjningen kommer att variera mellan 0 och upp till 1,5 procent i vissa lägenheter.

Läs ocksåHebygårdars hyror klara

De nybyggda lägenheter i kvarteret Hake omfattas inte av höjningen, inte heller äldreboendet på Ekliden där det finns en särskild överenskommelse.

Framför allt är det ökade kostnader på underhåll, allmän kostnadsutveckling och höjning av energiskatten som gör att hyrorna ökar.

– Vårt egentliga behov med tanke på eftersatt underhåll är något högre än vad överenskommelsen ger, men vi är ändå nöjda. I överenskommelsen ingår också att vi betalar ut en trohetsrabatt till de hyresgäster som bott sammanhängande hos oss i tio år eller mer. Rabatten uppgår till 500 kronor och betalas ut på junihyran, säger bolagets vd Peter Landin i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHyrorna klara i Vetlanda och Eksjö

 

Fakta: Köpings Bostads AB

Köpings Bostads AB, KBAB, är Köpings kommunala bostadsbolag och förvaltar cirka 2 700 lägenheter i Köping, Kolsva och Munktorp.

Läs också Tierpsbyggens hyror klara Salabostäders hyror klara Hyrorna klara i Strängnäs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.