HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kirunabostäder gick ut hårt – förgäves

Kiruna 2,9 procent ville Kirunabostäder höja hyran med. Nej, sa Hyresgästföreningen och förhandlingen strandade. Nu är den nya hyran klar.

Det är lite kärvt mellan Kirunabostäder och Hyresgästföreningen. Inte så att man ger varandra onda ögon eller så. Men det där med att kika på siffror är man inte riktigt eniga kring.

Precis som förra året blev det med andra ord strandade förhandlingar. Återigen fick Hyresmarkneadskommittén titta på siffrorna. Och resultatet blev lite som i fjol, Hyresgästföreningen fick nöjet att le. 0,82 procents höjning från och med den 1 mars. Utslaget på helåret innebär det 0,68 procent högre hyra.

Läs ocksåRolf, 53, från Muodoslompolo gör succé på sociala medier

– Hyresgästföreningen är glada över att beslutet från Hyresmarknadskommittén blev betydligt lägre än kravet från Kirunabostäder, säger AnnaLeena Larsson.

– Vi anser vidare att hyresmarknadskommittén beaktat till stor del de synpunkter vilket vi velat göra till stånd och beslutet visar att vår bedömning av Kirunabostäder varit rätt.

Läs också Fem kulturbyggnader med bostäder ska flyttas Ormen långe – enda Ralph Erskine-huset som blir kvar Hyrorna för allmännyttan i Malmfältskommunerna klara Hyresförhandlingarna i Kiruna strandade: "De sätter förhandlingssystemet ur spel"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.