Annons

Familj uppsagd efter infekterat bullerbråk

Stockholm Anklagelser om mened, sabotage och kränkningar – i går möttes parterna i den infekterade uppsägningstvisten på Sveavägen i Stockholm.

Å ena sidan hyresgästerna, åtta stycken, som i varierande grad har klagat på bullret och dammet kring hotellbygget på deras innergård på Sveavägen. Å andra sidan hyresvärden, som försvarat sig och överklagat krav på förbättring för hyresgästerna under den problematiskt högljudda rivningstiden.

Men det är särskilt en familj som drivit kampen mot besväret bygget inneburit. Den kampen har dock inte lett till annat än att de blivit uppsagda från sitt hyreskontrakt, vilket också var anledningen till att de mötte värden Richard Ghneim i hyresnämnden i går.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Men förhandlingarna började oväntat med att Ghneim erbjöd familjen en förlikning. Det var något de inte kunde gå med på.

– Det är kränkande att få det förslaget. Det känns som om vi erkänner att vi gjort något fel i så fall, sade mannen i familjen.

Och därmed presenterades de många anklagelserna från båda parter inför hyresnämnden. Flera polisanmälningar, miljö- och hälsoskyddsnämndens rapport som är överklagad till länsstyrelsen och annat.

Läs ocksåBor i USA – hävdar han pendlar till lägenhet i Göteborg

Värden påstår att mannen i familjen saboterat fordon och ställt upp sin bil så att den hindrat byggprocessen. Flera polisanmälningar har alltså upprättats men samtliga har lagts ner eller inte ens blivit föremål för förundersökning.

Annons

Mannen å sin sida berättade om vad han utsatts för av byggjobbarna.

– De står i någon slags skolgårdsrunda, fyra-fem stycken och puttar på mig när jag kommer ut.

Läs ocksåKämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut

– Det har varit en väldigt obehaglig stämning, sade han, och berättade om ett sms som ytterligare förstärker obehaget i situationen. Det sms:et ifrågasattes dock av Ghneims advokat Olle Brink som skulle gräva vidare i det påståendet och antydde att detta annars kunde betyda mened.

Mamman i familjen blev känslosam när hon ombads beskriva situationen:

– Jag förstår inte hur man kan begå ett sånt övergrepp. När man ber om hjälp så blir man vräkt. Det går inte att bo där. Och det är fler människor som är kränkta och ledsna, sade hon.

Annons

– De säger att vi inte har rätt till nedsättning av hyra eller evakueringslägenhet. Det är en stor arrogans och ett hån.

Mikael Areskog, parets juridiska ombud, var starkt kritisk till värdens ”bevisning”.

– Man måste kunna styrka sina påståenden. Inte bara påstå och anmäla saker vitt och brett.

Beslut i ärendet meddelas om två veckor.

Läs också Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.