HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klart för 82 lägenheter

Umeå Umeås kommunala bostadsbolag, Bostaden, har fått klartecken till att bygga tre hus i Haga. I Östersund visas nybyggda bostäder upp. Samtidigt planeras för nya lägenheter i Sundsvall.
Foto: Bostaden AB/Arkinova

Att Bostaden AB ville bygga på Haga är inte nytt. Men processen har varit lång. Nu har i alla fall klartecknet kommit.
Det är i korsningen Östra Kyrkogatan och Hemvägen det kommer att bli tre byggnader; två med tre våningar som byggs på var sin sida om ett niovåningarshus. Under byggnaderna ska det också byggas ett garage med plats för 50 bilar, vilket ger en fin innergård. Det blir också varma cykelförråd och en gemensamhetslokal med bastu.
Samtidigt inleds visningarna av de nybyggda lägenheterna på Tallåsen i Östersund. Dessutom har det framkommit att i Sundsvall, på Klintenområdet, finns planer på två fastigheter med sammanlagt närmare 100 lägenheter.

Annons
Annons
Fakta: Om husen

Antal lägenheter: 82 st

Lägenhetsstorlekar: 29 st ettor, 27 st tvåor, 17 st treor och 9 st fyror.

Antal våningar: 3–9

Preliminär byggstart: Våren 2017

Läs också Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.