Annons

Klart med hyreshöjning i Svalöv

Svalöv Hyresgästerna hos Svalövsbostäder får en genomsnittlig höjning med 1,75 procent.

Hyresgästföreningens uppgörelse med kommunala Svalövsbostäder är en av de sista för året som blir klara i Skåne. Den genomsnittliga höjningen, som gäller från och med den 1 april, blir 1,75 procent och det är en av de lägre höjningarna i länet.

Höjningen är differentierad. Vissa får ingen alls medan andra får upp till 3,5 procent. Det är resultatet av en översyn av hyressättningen där lägenhetens storlek och standard samt fastighetens standard har bedömts.
– Uppgörelsen ligger på en lägre nivå än tidigare år. Detta är motiverat utifrån den låga inflationen och de låga räntorna. Vi vill också hålla underhållet på en rimlig nivå , säger Hyresgästföreningens förhandlare Peter Olsén i ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Svalövsbostäder har 1 050 lägenheter.

Annons
Läs också Därför kameraövervakas hyresgästerna i soprummen: ”Mycket pengar men värt det” Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Nej till politikerförslag – befarar att hyresgäster får betala kommunal verksamhet Miljonutdelning till trots - Svalövsbostäder höjer hyran mer än andra Över hundra miljoner lämnar skånska hyresvärdar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.