Annons

Klart med verksamhetspengar från Kalmarhem

Kalmar ​Kalmarhems ekonomiska kris har, som Hem & Hyra tidigare berättat, drabbat Hyresgästföreningens verksamhet i bolagets bostadsområden. Vid hyresförhandlingarna i höstas stod det klart att bostadsbolaget inte tänkte betala ut de pengar som tidigare gått till bland annat administration och stöd åt förtroendevalda. Nu har bolaget och Hyresgästföreningen ändå kommit överens om att bolaget betalar 240 000 kronor som Hyresgästföreningen själva får bestämma över hur de ska fördelas.
Hyresgästföreningen i Kalmar har haft möten med de lokala hyresgästföreningarna ute i Kalmarhems bostadsområden och pengarna är fördelade.
– Planen är att vi ska göra väldigt mycket bra verksamhet under året trots att vi har mindre pengar, säger Silla Odhnoff som är enhetschef för Hyresgästföreningens lokala utvecklingsarbete.
 
Verksamheten under 2009 är alltså säkrad och Silla Odhnoff hoppas på att förhandlingarna inför nästa år också ska kunna ge en del medel till Hyresgästföreningens förtroendevalda att jobba med.
– Kalmarhem har genomgått en kris och tyvärr drabbade det vår verksamhet när de var tvungna att dra ner. Vi var utan skuld till den här krisen, men nu är det nya krafter i Kalmar och vi hoppas att de ska kunna få bolaget på banan.
 
De pengar som nu alltså kommit Hyresgästföreningen till del kommer att hanteras varsamt. Silla Odhnoff betonar att Hyresgästföreningen i dag har ett gott samtalsklimat med Kalmarhem och säger att även om det kan svida att kompromissa måste det göras.
– I en krisbearbetning måste vi ha ögonen på hyresgästerna och deras bästa. Då måste man ibland kompromissa.
Tror du att det blir lättare i förhandlingarna inför nästa år?
– Det vet vi inte, men hoppet är det sista som överger oss.​

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.