HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klart med viss utförsäljning av Älmhultsbostäder

Kronoberg Älmhultsbostäders omdebatterade utförsäljning av 250 lägenheter har gått i stå. Samtidigt har en annan utförsäljning nyligen gått igenom. Det kommunala fastighetsbolaget har sålt av 61 hyresrätter för 37 miljoner kronor. – Vi ska bygga nytt för pengarna, säger Tore Vestergård, vd, till Smålandsposten.

Fem fastigheter i tätorten och i närbelägna Häradsbäck har sålts. Köpare är Härlundagården AB som ingår i Älmhultsbolaget BVSAB. Syftet med försäljningen är att bygga nytt. Fast pengarna räcker inte till särskilt många nya bostäder. Tore Vestergård räknar med att fem sålda lägenheter finansierar en ny.

– Det kommer i alla fall täcka en del av kostnaderna för planerna på 126 nya lägenheter i kvarteren Kvarnen och Haganäs.

Läs ocksåBeslut om affär i Rannebergen skjuts upp

Alla berörda hyresgäster ska ha informerats om försäljningen. Nu är det upp till köparna att sköta vidare kontakter.

Hem och Hyra har tidigare skrivit om det kommunala bostadsbolagets omdebatterade affär med det Hässleholmsföretaget K-Fastigheter. Affären Härlundagården AB har ingenting att göra med den större affären som syftar till att K-Fastigheter ska köpa 250 lägenheter mot att de bygger lika många nya. Affären har väckt stark kritik och varit kantad av motgångar. Nya diskussioner väntas återupptas först i i slutet av augusti när den ska upp till fullmäktige.

Affären med Härlundagården AB kommer inte innebära några förändringar för antal anställda i Älmhultsbostäder, avslutar Tore Vestergård.

Läs ocksåNybyggt - men bullrigt ändå
Läs också Bullerstörningar i nybyggt visar studie Hyresgäster vill ha natthärbärge Störande sopsamlare riskerar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.