Annons

Klart med viss utförsäljning av Älmhultsbostäder

Kronoberg Älmhultsbostäders omdebatterade utförsäljning av 250 lägenheter har gått i stå. Samtidigt har en annan utförsäljning nyligen gått igenom. Det kommunala fastighetsbolaget har sålt av 61 hyresrätter för 37 miljoner kronor. – Vi ska bygga nytt för pengarna, säger Tore Vestergård, vd, till Smålandsposten.

Fem fastigheter i tätorten och i närbelägna Häradsbäck har sålts. Köpare är Härlundagården AB som ingår i Älmhultsbolaget BVSAB. Syftet med försäljningen är att bygga nytt. Fast pengarna räcker inte till särskilt många nya bostäder. Tore Vestergård räknar med att fem sålda lägenheter finansierar en ny.

– Det kommer i alla fall täcka en del av kostnaderna för planerna på 126 nya lägenheter i kvarteren Kvarnen och Haganäs.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Alla berörda hyresgäster ska ha informerats om försäljningen. Nu är det upp till köparna att sköta vidare kontakter.

Annons

Hem och Hyra har tidigare skrivit om det kommunala bostadsbolagets omdebatterade affär med det Hässleholmsföretaget K-Fastigheter. Affären Härlundagården AB har ingenting att göra med den större affären som syftar till att K-Fastigheter ska köpa 250 lägenheter mot att de bygger lika många nya. Affären har väckt stark kritik och varit kantad av motgångar. Nya diskussioner väntas återupptas först i i slutet av augusti när den ska upp till fullmäktige.

Affären med Härlundagården AB kommer inte innebära några förändringar för antal anställda i Älmhultsbostäder, avslutar Tore Vestergård.

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.