Annons

Klartecken för stoppat Västeråsbygge

Västerås Ikanos stoppade bygge av 61 hyreslägenheter i centrala Västerås kan återupptas. Det står klart efter en dom i mark- och miljödomstolen.

Företaget Ikano Bostad fick förra hösten bygglov för två hyreshus med totalt 61 lägenheter i korsningen Lovisebergsvägen-Nygårdsgatan.

Byggnadsnämnden gick då med på att några av balkongerna mot Nygårdsgatan fick sticka ut över mark som egentligen inte får bebyggas, och att vindvåningen fick byggas med full takhöjd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men några av grannarna uppskattade inte planerna. Invändningarna gick bland annat ut på att det skulle bli för mycket skuggor, att den gröna färgen inte passar in i miljön och att vissa balkonger skulle bli för påträngande.

Grannarna överklagade bygglovet hos länsstyrelsen. Det gjorde också en bostadsrättsförening i närheten med hänvisning till bland annat påstått negativa effekter för trafiksäkerheten.

Annons

Länsstyrelsen avslog överklagandena. Detaljplanen för området har följts med bara små avvikelser, ansåg länsstyrelsen.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

Grannarna gick då vidare till nästa instans, mark- och miljödomstolen. Men med samma resultat. Överklagandena avslogs.

Till tidningen Vestmanlands Läns Tidning säger nu grannarna att de inte tänker fortsätta processen ytterligare ett steg.

Annons

Därmed är det klart för Ikano att återuppta bygget av de båda hyreshusen. De nya lägenheterna väntas vara inflyttningsklara hösten 2018.

Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.

 

Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.