HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klippan och Hörby höjer hyrorna med 0,3 procent

Hörby Förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och de två kommunala bostadsbolagen i Klippan och Hörby är klara. I genomsnitt höjs hyran med 0,3 procent.

Den första januari nästa år höjs hyrorna i de båda kommunala bostadsbolagen. Om du har en hyra på 5 000 kronor i månaden innebär det en hyreshöjning med 15 kronor i månaden. I Klippan blir det en differentierad hyreshöjning mellan 0 − 0,5 procent.

Det är faktorer som låga räntor, låg inflation, milda vintrar samt måttliga taxehöjningar som gör att hyreshöjningen blir lägre än vanligt.

Läs ocksåRekordmånga strandningar i årets skånska hyresförhandlingar

I år höjde det kommunala bostadsbolaget i Klippan hyran med 1,1 procent i genomsnitt och Hörbybostäder med 1,18 procent i genomsnitt.

Annons

Treklövern i Klippan har 970 lägenheter och Hörbybostäder har 370.

Annons
Läs också Dålig affär blev dyr läxa - nu får Alve betala Hörbybostäder spikar hyreshöjningar för två år Höbybostäders vd får avgå efter uttalande om integration Treklövern höjer hyran med 0,67 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.