HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Köket lagades fyra gånger – nu hotar rivning

Spånga I tre års tid har Terese Selenius kämpat för att få ett nytt kök. Men värden har lappat och lagat det gamla. Nu, när allt är klart, har en vattenskada gjort att allt kanske måste rivas.
Foto: Roger Rosenlund
Fyra gånger har Terese Selenius luckor och lådor lämnats in för reparation.

Sammanträden i hyresnämnden, hembesiktning på plats av samma myndighet, hot om bötesbelopp – allt för att få rätsida på det slitna gamla köket i Terese Selenius lägenhet på Erik Tegels väg i Spånga. Men värden, bostadsrättsföreningen Gunilla 19, har inte gått hyresgästen till mötes om att installera ett nytt kök. Det gamla ska lagas och lagats har det gjort. Fyra gånger, närmare bestämt, har luckorna åkt ut och in på lack och lagning. Sprickor har spacklats och spruckit igen. Och när målningen sett bra ut har insatsen i lådan ramlat ur. Vad det kostat?
– Oooh, massor, säger Terese som tröttnat rejält på situationen. Och hon får stöd i sin frustration av hyresgästföreningens juridiska ombud Torbjörn Larsson:
– Det här är ett förhållandevis enkelt ärende som tagit orimligt lång tid. Och i det här fallet har det orsakat stora besvär för hyresgästen. Det har ju inte bara varit ett estetiskt problem. Saker har varit trasiga. Det hade varit lätt åtgärdat för en professionell hyresvärd, säger han.
Men nu, när luckorna ändå fått ett sånt skick att de går stå ut med, kommer nästa problem som har alla förutsättningar att orsaka ytterligare bekymmer. En vattenläcka som spridit sig ner genom grannens tak och vidare i fastigheten har upptäckts. Orsaken till det har Terese Selenius ingen aning om men hon säger att hyresvärden har sin uppfattning klar – den är orsakad av ett kranbyte i Terese Selenius lägenhet.
– De kom här och knackade på i början av oktober. Det första jag fick höra var att det var akut och att det ska rivas i golvet och torkas ut i tre månader, men sedan har det inte hänt någonting, säger Terese Selenius.
Hanna Lindgren, ordförande för värden bostadsrättsföreningen Gunilla 19 vill inte svara på varför processen dragit ut så långt i tid. Heller inte varför inte ett helt nytt kök installerats när det gamla var så dåligt.
– Mitt svar är att vad gäller vattenskadan så är det en försäkringsfråga och just nu inväntar vi svar från försäkringsbolaget innan vi kan åtgärda skadan. Eftersom det är en hyresrättslägenhet så är det bostadsrättsföreningens försäkringsbolag som står för renoveringskostnaderna. I övrigt lämnar jag inga kommentarer, säger hon.

Annons
Annons
Läs också Parkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala Duschade fast brunnen var tilltäppt – orsakade skada för 400 000 kronor För stökigt hemma – artrossjuka Lena blir vräkt: "Vill få det att se ut som att jag är en hoarder" Översvämning väckte värdens misstankar – får inte vräka hyresgästen Paret vräks efter vattenskada: Droppade rakt ner på matgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.