HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Köksfönstren stängs – ingen får gå ut på balkongerna

Helsingborg Inte nog med att hyresgästerna har fått balkonger som saknar dörrar. Nu stängs deras köksfönster till så att ingen ska klättra ut.
Foto: Petra Martinsson

Exakt hur fönstren ska stängas är upp till fastighetsägaren.
– Vi säger inte hur, bara att det säkerhetsställs att ingen kan ta sig ut på balkongerna, säger Leif Nielsen, byggnadsingenjör vid stadsbyggnadskontoret i Helsingborg.

På tisdagen skrev Hem&Hyra om fastighetsägaren som har låtit sätta upp balkonger utan dörrar. En annan tidning publicerade senare en bild på en hyresgäst som klättrar ut från sitt köksfönster. Det fick Leif Nielsen att reagera och kontakta den så kallade kontrollansvarige, som bistår fastighetsägaren och ska se till att kraven i bygglagstiftningen följs.

Läs ocksåPojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt

Enligt Leif Nielsen är orsaken till fönsterstängningen att balkongbygget inte anses färdigt. Därmed uppfylls inte de krav som ställs för att balkongerna kan tas i bruk enligt plan- och bygglagen. Ett sådant krav är tillgänglighet.

Enligt fastighetsförvaltare Lennart Månsson vid Bo Larsson fastighetsförvaltning kommer de förmodligen att stänga till fönstren med någon slags kedja.

– Det blir en anordning som förhindrar att någon tar sig ut, säger han.

Läs ocksåHyresvärdar öppna för bilpooler - men intresset svagt utanför storstädernaman vid bilpool
Läs också Bilpool eller egen bil – så här räknar du på vad som är bäst för dig Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden Här håller sensorer koll på soprummen - efter lyckat test digitaliseras alla kärl

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.