Annons

Köksfönstren stängs – ingen får gå ut på balkongerna

Helsingborg Inte nog med att hyresgästerna har fått balkonger som saknar dörrar. Nu stängs deras köksfönster till så att ingen ska klättra ut.
Foto: Petra Martinsson

Exakt hur fönstren ska stängas är upp till fastighetsägaren.
– Vi säger inte hur, bara att det säkerhetsställs att ingen kan ta sig ut på balkongerna, säger Leif Nielsen, byggnadsingenjör vid stadsbyggnadskontoret i Helsingborg.

På tisdagen skrev Hem&Hyra om fastighetsägaren som har låtit sätta upp balkonger utan dörrar. En annan tidning publicerade senare en bild på en hyresgäst som klättrar ut från sitt köksfönster. Det fick Leif Nielsen att reagera och kontakta den så kallade kontrollansvarige, som bistår fastighetsägaren och ska se till att kraven i bygglagstiftningen följs.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Enligt Leif Nielsen är orsaken till fönsterstängningen att balkongbygget inte anses färdigt. Därmed uppfylls inte de krav som ställs för att balkongerna kan tas i bruk enligt plan- och bygglagen. Ett sådant krav är tillgänglighet.

Annons

Enligt fastighetsförvaltare Lennart Månsson vid Bo Larsson fastighetsförvaltning kommer de förmodligen att stänga till fönstren med någon slags kedja.

– Det blir en anordning som förhindrar att någon tar sig ut, säger han.

Annons
Läs ocksåNu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende”En tvådelad bild. Ena delen visar en äldre kvinna och en yngre man som står tätt intill varandra. och ler båda två. De är klädda i stövlar och handskar. Den andra delen visar gurkor.
Läs också Johannas kök faller sönder - över 70 lägenheter synas i stor insats mot hyresvärd Därför måste gräsmattorna på Teds gård försvinna: "Annars går det åt pipsvängen" Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.