Annons

Köksluckor blir fall för hyresnämnd

Linköping Hyresvärden målade bara om två köksluckor i Marias lägenhet. Men att få alla luckor ommålade har visat sig svårt. Värden vägrar trots att Maria går med på höjd hyra.
Foto: Hyresnämnden
Två nyanser av vitt i Marias kök.

Maria bor i en hyreslägenhet på en ort utanför Linköping och har bott där sedan huset byggdes i början av 1980-talet. För två år sedan kontaktade hon sin hyresvärd för att få köksluckorna ommålade. Enligt Maria var de slitna och missfärgade. Men hyresvärden gick bara med på att måla om två stycken och resultatet blev att luckorna fick två färgnyanser, där de två ommålade är ljusare än de gamla.

– Det ser inte klokt ut, det är väl ingen vits att bara måla om två stycken. Det har gått 17 år sedan köket renoverades senast så det är väl dags att måla om allt, säger hon.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Maria erbjöd sig att gå med på en hyreshöjning om alla luckor målades om men hyresvärden har vägrat. Nu har Hyresgästföreningen tagit ärendet till hyresnämnden och kräver att bolaget målar om alla luckor.

Annons

Men enligt hyresvärden så är det Marias fel att kökluckorna är missfärgade på grund av att hon har rökt i lägenheten. Bolaget kommer istället kräva henne på ersättning för nikotinskadorna när hon flyttar.

– Vi tycker inte skäligt att lägga de här åtgärderna på hyran. Vi behöver åtgärda alla nikotinskador om vi ska hyra ut lägenheten på nytt. Merkostnaderna vill vi debitera hyresgästen inte nästa som flyttar in, förklarar hyresvärden.

Läs ocksåDyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik"Jack Karlsson sitter vid köksbordet och ser bekymrad ut med ett papper i handen.

Hyresnämnden har beslutat att göra en besiktning av lägenheten innan de fattar något beslut i ärendet. Fotnot: Maria heter egentligen något annat då hon vill vara anonym.

Annons
Läs också Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Så vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt Elaine drabbades av nyckelkaos - soporna samlades på hög

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.