Annons

Kombohus och udda boendelösningar i Gävleborg

Gävleborg Det byggs fler lägenheter än på mycket länge i Gävleborgs län. Det handlar inte bara om nya lägenheter på gamla industri- och affärsttomter utan också om ombyggda vindar och lokaler och förråd som blir ungdomsbostäder
Sörby backe kallas det bostadsområde med 111 lägenheter som byggs på den gamla Hemköpstomten vid Parkvägen.
Landets första Kombohus byggdes i Iggesund.

Bara i Gävle bygger kommunen nu 345 nya lägenheter, många av dem i så kallade Kombohus där lägenheterna oftast är små och där hyrorna kan hållas lägre på grund av byggmetoderna.

I Hemsta byggs 37 lägenheter och i Sätra 117 lägenheter. Lägenheterna byggs i åtta våningar höga Kombohus med ettor, tvåor och treor. I Villastan byggs Kombohus med 12 lägenheter med två och tre rum i tvåvåningshus.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

De flesta kommunala bostadsföretag i länet bygger just nu:

Sandvikenhus, 20 lägenheter i Järbo

Annons

Bollnäs Bostäder, 32 lägenheter på Realskolegatan

Läs ocksåHär är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt"Fristadbostäders vd Kjell -Ove Sethson är stolt och glad över att det nya trygghetsboendet Prästängen vann utmärkelsen Allmännyttans bästa bygge 2024.

Ljusdalshem bygger ettor och tvåor på Molingsatan

Aefab i Ovanåker bygger Ängen som består av 20 lägenheter

Annons

Hudiksvallsbostäder bygger ytterligare Kombohus i Iggesund där landets första Kombohus byggdes 2013

Läs ocksåCentralt boende mitt i smeten – om pippin själv får väljaEn fiskmås har lagt bo mitt i en trafikerad korsning. Bussar åker förbi och en andra bild visar äggen den ruvar på.

Faxeholmen i Söderhamn har låtit gymnasister på bygglinjen bygga om förrådsbyggnader till ungdomslägenheter, Ockelbogårdar bygger lägenheter på sina vindar och Gavlegårdarna bygger om kvarterslokaler till lägenheter i Andersberg.

Läs också Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.