Annons

Värmdö Bostäder går till hyresnämnden

Värmdö Majoriteten av hyresgästerna säger nej till att deras lägenhetsförråd ska göras om till lägenheter. Nu går Värmdö Bostäder till hyresnämnden för att få tillstånd att bygga om.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Värmdö Bostäders planer på att bygga om lägenhetsförråd i Munkmora i Gustavsberg till smålägenheter. Men flera hyresgäster har varit kritiska och känner sig överkörda av bolaget.

När sista dagen för att skicka in godkännande av förrådsflytt och ombyggnation har passerat sista augusti så kan bolaget konstatera att inte tillräckligt många hyresgäster har sagt ja till ombyggnationen. Minst 50 procent krävs för att inte bolaget ska behöva ansöka om tillstånd av hyresnämnden för förrådsflytten.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Jag vet inte exakt hur många godkännanden vi fått in men det är inte tillräckligt många, så nu kommer vi att gå till hyresnämnden och ansöka om att få bygga om förråden, säger Peter Olausson, bolagets tillförordnade vd.

Annons

Harry Eskonniemi, ordförande i den lokala hyresgästföreningen i Munkmora, tillhör de som inte gillar sättet Värmdö Bostäder hantering av förrådsfrågan.

– Ingen här är förvånad över att inte tillräckligt många godkände förrådsflytten. Vi känner oss överkörda av bolaget.

Läs ocksåByggbolag i konkurs – ungdomslägenheter stoppas

Men bolaget har ju haft flera informationsmöten där de berättat om planerna att bygga lägenheter i förråden?

Annons

– Deras agerande är bara ett spel för galleriet. De vill ha en dialog med oss och har informationsmöten men sedan när inte tillräckligt många hyresgäster godkänner förrådsflytten så går de till hyresnämnden, det är väl att köra över folk om något, säger han.

Läs också Allergiker anmälde fuktskada - fick vänta 10 månader på hjälp Värmdö Bostäder höjer hyran Hyresvärd bröt upp tolv förråd – flyttade hyresgästernas saker Missnöje efter Värmdö Bostäders renovering

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.