Annons

Konstgräs nästa mål i Oxhagen

Örebro Nattfotbollen i Oxhagen blev en succé. Mer än tusen personer har nu ställt sig bakom Hyresgästföreningens idé om att gå vidare med en konstgräsplan för spontanidrott året runt.

I genomsnitt har 80 killar och tjejer deltagit varje helg i Hyresgästföreningens satsning på nattfotboll som ett trygghetsskapande inslag i Oxhagen.

Effekterna har märkts långt utanför fotbollsplanen framgår det av en rapport som släpptes på torsdagsförmiddagen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Lärare på Hagaskolan har sett skillnad i klassrummen. Barnen är schysstare och tar mer hänsyn till varandra.

Även polisen berömmer satsningen och ser en koppling mellan nattfotbollen och att antalet bilbränder i Oxhagen inte ökat som på andra ställen i sommar.

Som polisen ser det har ökade aktiviteter och mer vuxennärvaro runt fotbollen haft en lugnande effekt.

Annons
Läs ocksåMohammed från Oxhagen vinnare även på Örebrogalan

– Nattfotbollen har varit en viktig pusselbit i skapandet av ett tryggare Oxhagen och har gett många positiva effekter i området, konstaterar Hndren Ghaderi, HUVA, Hyresgästföreningens unga vuxna ambassadörer.

Hyresgästföreningen vill nu bygga vidare på den positiva trenden genom att försöka få Örebro kommun att anlägga en konstgräsplan för spontanidrott i Oxhagen.

– När vi pratade med ungdomarna som spelade kom det tidigt fram att de ville ha en bättre plan som går att spela på under större del av året, en konstgräsplan, säger Pär Ejdsäter, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåFotboll och politik sätter fart på sommaren i region Mitt

Den namninsamling som startades samlade snabbt mer än tusen personer som ställde sig bakom önskemålet om bättre förutsättningar för spontanidrott för ökad trivsel och trygghet.

Annons

För att driva på har Hyresgästföreningen nu lyft frågan i en skrivelse till majoritetspartierna i Örebro kommun. Ett förslag till placering är bredvid Hagaskolan där nattfotbollen har genomförts under sommaren.

I Hyresgästföreningens rapport konstateras det att man misslyckats inom ett område. Nämligen att få så många föräldrar engagerade som man från början hoppades.

– Därför kommer vi i kväll ha ett möte med föräldrar i området för att diskutera hur både spontanidrott och organiserad idrott kan fortsätta i området med föräldrar som engagerar sig, sade Pär Ejdsäter på förmiddagens pressträff i samband med att rapporten släpptes.

Läs också Nattfotboll gav mersmak Här har kriminaliteten tagit över Bollen i rullning för tryggare Oxhagen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.