Annons

Köpings Bostads AB vill höja hyrorna med 3,4 procent

Köping Köpings Bostads AB vill höja hyrorna med 3,4 procent från den 1 mars nästa år. För en genomsnittlig lägenhet på 65 kvadratmeter innebär det en höjning med 166 kronor i månaden.

Yrkandet lämnades in under tisdagen till Hyresgästföreningen och gäller bostäder, bilparkeringsplatser och lokaler med förhandlingsordning.

– Anledningen till vårt yrkande är aviserade kostnadsökningar vad gäller taxor samt ökade satsningar på investeringar och underhåll, säger KBAB:s vd Peter Landin i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Förhandlingarna inleds i nästa vecka. I fjol höjdes KBAB:s hyror med 2,1 procent efter förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.