Annons

Kraftsamling för framtida bostadsbehov

Skellefteå Batteritillverkaren Northvolt överväger att bygga sin fabrik i Skellefteå. För att i så fall klara bostadsbehovet har flera bostadsbolag beslutat att samverka för att bygga 1000 nya lägenheter.

Batterier av större modell är en växande marknad. Behovet ökar hela tiden i takt med att elbilarna och andra elfordon ökar i antal. Företaget Northvolt har aviserat att man vill bygga en fabrik i Sverige. Just nu väger företaget två orter mot varandra; Västerås och Skellefteå.
I Skellefteå vässas nu allt som staden kan erbjuda Northvolt. Det senaste är ett löfte om att snabbt bygga 1000 nya lägenheter – om etableringen landar där. Det är kommunala allmännyttan Skebo som tillsammans med Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks pratat ihop sig.
– Det är ett viktigt och riktigt åtagande av oss som en ledande samhällsbyggare i Skellefteå, säger Skebos vd Åsa Andersson i ett pressmeddelande.
– I Skellefteå har vi bevisat att vi är duktiga på att lösa saker tillsammans. En av de främsta styrkorna i den nya konstellationen är att samtliga parter är seriösa och långsiktiga aktörer på bostadsmarknaden i Skellefteå. Skebo vill ta en aktiv roll i utvecklingen och det vill även våra partners.
Och Skebos partners säger så här:
– Det är en självklarhet för Heimstaden att hjälpa till ytterligare med bostadsförsörjningen i Skellefteå vid en Northvoltetablering, säger Claes Westlin, investeringsansvarig på Heimstaden.
– Riksbyggen har redan idag pågående och planerade nyproduktionsprojekt i Skellefteå. Riksbyggen vill vara med att bidra till en fortsatt stark utveckling av Skellefteå och därför är det naturligt för oss att gå in som en av de aktörer som bygger nya bostäder om Northvolt etablerar sig här, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen.
– Vi kommer att påskynda uppstarten av våra redan planerade byggprojekt på kvarteren Frigg och Balder. Det nya samarbetet innebär att vi tillsammans får styrkan ta fram ett antal helt nya projekt, säger Wilhelm Risberg, vd Lindbäcks boende.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Här är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt" Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.