Annons

Krav på höjd hyra i Stenungsund

Stenungsund Stenungsundshem vill höja sina hyror med 1,8 procent. För en hyresgäst som idag betalar 5000 kronor i hyra skulle det innebära en höjning med en knapp hundralapp.

Årets hyresförhandlingar är i full gång och allmännyttiga Stenungsundshem har kommit med ett höjningskrav på 1,8 procent. Enligt bolaget är detta för att möta ökade underhållskostnader. Kravet är något högre än den senaste hyreshöjningen på 1,45 procent i februari i år. Men som utgångsbud ligger det ändå lägre än de 2,85 procent som Stenungsundshem krävde i början av förra årets förhandlingar.

Totalt berörs närmare 2 000 hushåll. Hyregästföreningen menar att bolaget borde vara mer återhållsamma med tanke på det ekonomiska läget med minimal inflation och reporänta på noll procent.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

RELATERAT

Annons

Här hittar du Hem & Hyras lista över värdar i Västra Götaland som yrkat på höjda hyror för 2015. Och här hittar du de uppgörelser som redan är klara. Båda listorna uppdateras löpande.

Annons
Läs också Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de Stenungsundshems vd får lämna sin post med omedelbar verkan Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.